Afbeelding

HKC zet opmars overtuigend voort

9 december 2012 om 00:00 Nieuws

BOVEN-HARDINXVELD - De wedstrijd tegen het laaggeklasseerde PSV moest door HKC aangegrepen worden om via een derde overwinning in successie haar positie op de ranglijst te verstevigen. HKC slaagde volledig in haar missie in sporthal De Tempel en wist met overduidelijke cijfers (12-20) de punten mee naar Boven-Hardinxveld te nemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen omdat ook de korfbalwereld een signaal af wil geven na datgene wat vorige week een voetbalgrensrechter in Almere is overkomen. Nadat in de eerste minuten de ploegen elkaar hadden afgetast maakte HKC snel duidelijk de zaken energiek aan te willen pakken. Via onder andere een dubbelscore van Niels Deventer stond na zeven minuten al een 0-4 voorsprong genoteerd. Na een vijfde treffer van HKC wist PSV ook de korf te vinden. Halverwege de eerste helft hadden de Eindhovenaren de achterstand teruggebracht tot 3-5. HKC deed er weer een schepje bovenop én dat had meteen resultaat. In enkele minuten wisten de gasten uit te lopen tot 3-9. Beide ploegen scoorden voor rust nog eenmaal zodat de thee opgezocht werd bij een voor HKC comfortabele 4-10 stand.

Van belang voor HKC was dat zij ook in de tweede helft het tempo zou blijven bepalen en niet mee zou gaan in het lage tempo dat door de thuisploeg werd gehanteerd. In eerste instantie lukte dat niet helemaal. Beide ploegen hadden moeite aanvallend gevaar te stichten, maar toen HKC acht minuten na rust via Esther de Groot als eerste scoorde stoomde de ploeg meteen door. Onder andere door twee trefzekere afstandsschoten van Ruud aan de Wiel liep de ploeg van trainer-coach Johan van Barneveldt uit naar 6-15. Het was overduidelijk dat HKC - waar Robert de Haas inviel voor Tim Sterrenburg - een gewonnen wedstrijd speelde. PSV kwam nog even terug tot 8-15, maar de gasten bleven bij de les en hielden de riante marge intact. Via 11-18 kwam uiteindelijk een 12-20 einduitslag tot stand waarbij De Haas op fraaie wijze de twintigste treffer produceerde. De HKC-doelpunten kwamen uit handen van: Niels Deventer 7, Ruud aan de Wiel 4,, Esther de Groot 3, Kelly de Bruin 2, Emiel Deventer 2, Francis Tromp 1 en Robert de Haas 1.

HKC neemt na drie overwinningen op rij een gedeelde derde plaats op de ranglijst in. Zaterdag 15 december zijn er weer kansen om tot winst te komen. In sporthal De Veur in Zoetermeer wordt gespeeld tegen Phoenix. Het duel vangt aan om 20.05 uur.