Dammers moeten in 2013 knokken voor lijfsbehoud

9 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De dagen worden ook voor de dammers van Denk en Zet donkerder. Zaterdagmiddag leden zij in het Zeeuwse 's-Gravenpolder een zure 12-8 nederlaag. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de ploeg gezakt naar een bedenkelijke negende plaats op de ranglijst. Dat wordt nog knokken voor lijfsbehoud.

Het begon al slecht met nederlagen van Mijndert Verkaik (door een mislukte flankaanval) en Sander Nederveen (eindspelfoutje in remisepositie). Daarna leverde Piet Verkaik knap werk met een ruime remise tegen één van de sterkste Zeeuwen. De puntendeling van Wim Kalis was ook niet verkeerd (er zat gewoon niet meer in), maar Peter de Hek was verre van tevreden met zijn remise tegen zijn zwakker geachte opponent. De achterstand liep op tot 9-3 toen Jonathan Mentink zijn goede positie met één ongelukkige zet zelf om zeep hielp en moest opgeven. Eef Stam en Piet Trapman konden vervolgens niet voor een omkeer zorgen en moesten zich tevreden stellen met remise. Daarop volgde nog een fraaie winst van Joop Kwakernaak en een dikke remise van Peter Hartog. Al met al een teleurstellend resultaat.

Het traditionele interne Sinterklaas-sneldamtoernooi werd dit jaar gewonnen door Wim Kalis. Hij ging met de boterletter naar huis door veertien punten te scoren uit negen partijen. Kalis werd gevolgd door Wim Verschoor, Peter van Noordennen en Piet Trapman, die allen dertien punten bij elkaar speelden. Ze moesten het doen met speculaasbrokken, die overigens ook niet te versmaden waren. Ad de Hek eindigde als vijfde met elf punten.

advertentie
advertentie