Gemeente neemt afscheid van brandweervrijwilligers

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vrijdag 7 december heeft de gemeente tijdens een gezellige avond afscheid genomen van al haar brandweervrijwilligers. 1 januari 2013 houden de gemeentelijke brandweren op te bestaan. De brandweer komt dan onder leiding en aansturing te staan van de Veiligheidsregio's.

Burgemeester Bert Blase gaf in zijn toespraak aan dat voor de vrijwillige brandweerlieden in Hardinxveld eigenlijk niet meer verandert dan dat zij zich gaan inzetten voor de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ze blijven 'gewoon' uitrukken in hun gemeente. Waarnemend commandant Pieter Prins zei het als volgt: ,,We gaan over naar de Veiligheidsregio, maar als op 1 januari de pieper gaat rukken we uit en dat blijven we doen."

Onderscheidingen

De burgemeester reikte diverse onderscheidingen uit aan gedecoreerden. 10 jaar: N.H. van den Bosch, J.A. Dekkers, M.D. van Grinsven, A. van Iperen, E.F. Kazen en D.J.H. van Wingerden. 15 jaar: R.J. de Ruiter en P. Vlot. 20 jaar: J.P. Sterrenburg. 25 jaar: P. Prins. 30 jaar: J. de Bie. 35 jaar: H. Buijk.

Tot slot kregen alle vrijwilligers namens de gemeente een cadeau overhandigd als blijk van waardering voor hun inzet al die jaren.

advertentie
advertentie