OKK'70 winst zesde wedstrijd op rij

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Afgelopen zaterdag stond voor de volleyballers van OKK'70 de streekderby tegen AVVA uit Ameide op het programma. Beiden ploegen staan in de top-3 van de ranglijst. Bij OKK was iedereen fit. Het Spant, de nieuwe thuishal van AVVA, barstte uit zijn voegen bij de start van de eerste set. OKK'70 knalde werkelijk uit de startblokken. Alles klopte. Al snel stond een voorsprong van zeven punten op het telbord. De setwinst lag voor het grijpen ware het niet dat de gasten verzwakten en AVVA daardoor terug kon komen. Bij een stand van 20-21 vroeg trainer-coach André Schild een time-out aan. De spelers werden weer op scherp gezet en maakten het karwei netjes af: 20-25. In de tweede set zakte het niveau weg. Vooral de passing was slordig. Schild greep in met een aantal wissels. OKK begon weer te draaien, maar de achterstand van zes punten werd niet meer uitgewist: 25-19 voor AVVA. In het vervolg van de wedstrijd werd de thuisploeg overklast. Met 21-25 en 23-25 werden de derde en vierde set gewonnen. Dankzij de 1-3 overwinning verstevigt OKK haar toppositie op de ranglijst. De ploeg heeft zes duels achter elkaar gewonnen. Dit kalenderjaar wachten nog twee tegenstanders. Als eerste de uitwedstrijd tegen Mikro in Roosendaal en daarna de inhaalwedstrijd tegen Voltena uit Werkendam, dat eveneens bovenin meedraait.