De Koperen Knop open op Tweede Kerstdag

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Kerstvakantie is een mooie gelegenheid om eens een museum te bezoeken. De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam heet een ieder van harte welkom. Van dinsdag tot en met vrijdag is het museum open van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op Tweede Kerstdag (woensdag 26 december) is De Koperen Knop tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

Het voorhuis is in Kerstsfeer versierd en er staat een grote Kerstboom. In de expositieruimte kan de expositie 'Naaldkant, The Power of Flower' worden bezichtigd. Door het museum heen treffen bezoekers elementen aan van Kerstattributen, die horen bij de deelexpositie in het kader van 2012: Jaar van het Immaterieel Erfgoed. Terwijl de dames nieuwsgierig zullen zijn naar de kantexpositie kunnen de heren zich vermaken in de smederij alwaar de smeden op Tweede Kerstdag hun werkzaamheden zullen verrichten. Voor kinderen is een speciale speurtocht samengesteld. In de koffiekamer is naast de gebruikelijke consumpties (warme) wijn en erwtensoep te koop. Wie wat in de benen wil blijven kan een winterwandeling maken in de omgeving van het museum.

De Koperen Knop is gevestigd in een statige boerderij uit de zeventiende eeuw en beschikt over een permanent ingericht voorhuis (met woonelementen van een deftige boerenhofstee in de negentiende eeuw), een expositieruimte, museumtuin en diverse bijgebouwen. Op de zolder draaien verschillende films. Over het museum is een boekwerk verschenen dat voor 15 euro te koop is. Adres: Binnendams 6. Meer info: www.koperenknop.nl. De Koperen Knop beschikt over een verkoophoek waar boeken en hebbedingetjes te koop zijn. Zoals het leerzame boek 'Kunst voor Kinderen'.

advertentie
advertentie