River Trotters schudt hekkensluiter van zich af

15 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zaterdagmiddag stond voor de basketbalspeelsters van River Trotters de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Ze reisden naar Oud-Beijerland voor het duel met hekkensluiter BOB. Trainer-coach Arjan Lock kon niet beschikken over Carolien Loeve, Rianne Lock en Kim de Wit. De selectie werd aangevuld met de bankspeelsters Marion den Butter en Rolinka Versluis. River Trotters begon mat. De aanvallen waren te gehaast en de verdediging was te rustig. Dit kwam voor een groot deel door het slaapverwekkende tempo van de tegenstander. Een lichtpuntje waren de scores van Erica Post. Ze maakte zes punten in het eerste kwart. In de tweede periode blonk Marion den Butter uit. De jonge bankspeelster zorgde voor een heel ander tempo in de wedstrijd. De quard van de tegenpartij werd onder druk gezet, wat leidde tot een groot aantal steels én scores achter elkaar. Den Butter nam acht scores voor haar rekening. Over de hele wedstrijd scoorde ze zeventien keer. Haar teamgenoten pikten het niveau op en kwamen eveneens tot fraaie uitgespeelde aanvallen. Ook Rolinka Versluis liet haar visitekaartje achter en maakte vlak voor rust een mooie driepunter. Ruststand: 25-34. In het derde kwart werd fanatiek gestart. Goed en slim spel leidde tot zeventien punten voor de gasten en slechts twee voor de thuisploeg. In de laatste periode geloofde River Trotters het wel en werd teruggeschakeld naar een rustiger tempo. De wedstrijd werd beheerst uitgespeeld. Eindstand: 45-58. Alle speelsters kwamen tot scoren.

River Trotters kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenhelft, dat heeft geresulteerd in een tweede plaats in de poule. Na de winterstop kunnen de speelsters hard aan de slag om het kampioenschap binnen te slepen.