Talentvol OKK'70 zet zegereeks onverbiddelijk voort

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met zes overwinningen op rij reisden de volleyballers van OKK'70 af naar Roosendaal. De voorbereidende training moest zonder trainer-coach André Schild worden afgewerkt omdat hij met Sliedrecht Sport in Boekarest verbleef. Tijdens de wedstrijd was hij wel present. OKK schoot sterk uit de startblokken tegen de laagvlieger, die op de ranglijst 'slechts' achtste stond. Micro had geen schijn van kans: 9-25. In de tweede set ging het minder soepel. Er werden meer fouten gemaakt en de thuisploeg liet zien dat de uitslag van de eerste set geen recht deed aan haar kwaliteiten. Vanaf het begin keek OKK tegen een achterstand aan. Het team moest vol aan de bak om de achterstand ongedaan te maken. Pas toen de 'big points' in zicht kwamen werd het gat verkleind. Er werd goed volleybal gespeeld en er ontstonden spannende rally's met fantastische reddingen. De inzet werd beloond: Met 24-26 werd ook de tweede set binnengehaald. In de derde set werd begonnen met vier jongens van A1 in de basis. Een memorabel moment voor OKK, dat echter wederom een achterstand moest zien goed te maken. Het tij keerde (de gasten kwamen met 17-19 voor), maar de thuisploeg zette nogmaals aan en sleepte de setwinst binnen met 25-20. In de vierde set werd orde op zaken gesteld. OKK won met 17-25 en telde daarmee de tegenstander definitief uit. Al met al een prima optreden en een dito resultaat. Woensdag 19 december staat de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma. Voltena uit Werkendam komt op bezoek in sporthal De Wielewaal en gaat met OKK uitmaken wie als nummer 2 nieuwjaar mag vieren. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Kaarten voor deze kraker zijn nog volop beschikbaar.