Geen drie op een rij voor Vriendenschaar

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de laatste wedstrijd van 2012 heeft Vriendenschaar uit tegen Die Haghe met 26-19 verloren. De Hardinxvelders konden geen vervolg geven aan de goede overwinningen in de twee voorgaande wedstrijden. Op de helft van de competitie staat Vriendenschaar met zeven punten op de gedeelde vierde plaats in de overgangsklasse C.

Het leek er even op dat Vriendenschaar niet hoefde te korfballen in Den Haag. Na technische problemen met de schotklok kon de wedstrijd na een vertraging van een kwartier beginnen. Vriendenschaar startte de wedstrijd met één gewijzigd vak. Aangezien Tjeerd Putters afwezig was vormden Mees van der Waal van Dijk en Sebastiaan de Jong het herenkoppel naast Krista Kop en Jolijn Muilwijk. De wedstrijd begon opvallend. Een heer van Die Haghe haakte al na twee minuten geblesseerd af. Hierdoor kreeg Bert Verspuij een nieuwe heer die al een volledige wedstrijd in het reserveteam had gespeeld. Het was hierdoor voor het eerste aanvalsvak even zoeken naar de juiste speelswijze. De thuisploeg nam binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong. Vervolgens liet het vak van aanvoerster Kop zien snel aan elkaar gewend te zijn door via Muilwijk, De Jong en Kop bij een 4-3 stand de doelpunten te verzorgen. Na de 5-3 van Die Haghe brak een goede periode van Vriendenschaar aan door viermaal op rij te scoren. Hierbij was duidelijk dat het eerste aanvalsvak inmiddels aanvallend het ritme had gevonden. In de resterende tien minuten voor rust scoorde Vriendenschaar echter nog slechts drie keer, allemaal via Verspuij. Aangezien Die Haghe hier vooral via de heren acht doelpunten tegenover zette stond met de rust een 13-10 achterstand op het scorebord. Opvallend waren vooral de wat gelukkige doelpunten net voor rust waarvan de score met één hand vanaf de middenlijn het thuispubliek deed opspringen.

Coach Wilfred van der Meer (hij verving de afwezige Jan Arie van Houwelingen) zette de ploeg in de rust op scherp. Het was echter Die Haghe dat beter uit de kleedkamer kwam door binnen vijf minuten de stand uit te breiden naar 16-10. In de tweede helft werden te veel doelpunten weggegeven door onnodige strafworpen en vrije schoten van grote afstand. Vooral de tegenstander van Verspuij had blijkbaar geen last van de gespeelde wedstrijd in het tweede team. Hij scoorde in de tweede helft vijf doelpunten waarvan enkele van grote afstand. Aanvallend werd Vriendenschaar te afhankelijk van de scores van Verspuij en Kop. Doordat de thuisploeg ook bleef scoren lukte het de gasten niet dichterbij te komen dan de 21-17 na een doelpunt van Arjanne Verhoef. Uiteindelijk stond na afloop een ietwat geflatteerde 26-19 op het scorebord.

Vriendenschaar heeft in de eerste zeven competitieduels evenzoveel punten vergaard. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdagavond 12 januari de return op bezoek bij Avanti uit Pijnacker. De doelpunten tegen Die Haghe werden gemaakt door: Bert Verspuij 8, Krista Kop 4, Sebastiaan de Jong 2, Jolijn Muilwijk 1, Steven Bakker 1, Milou van Dijk 1, Arjanne Verhoef 1 en Mees van der Waal van Dijk 1.