HKC legt te snel het hoofd in de schoot

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

BOVEN-HARDINXVELD - In de laatste wedstrijd van 2012 kon HKC niet voor een verrassing zorgen. Nummer twee Tilburg had in sporthal De Wielewaal van meet af aan het initiatief en wist na een 7-11 ruststand een eclatante 12-21 overwinning te behalen.

HKC bleef in de beginfase in het spoor van de tegenstander. Hoewel het verschil wel steeds minimaal twee doelpunten was. Pas in de laatste fase voor rust stootte Tilburg door naar een ruimere voorsprong van vier punten. In de tweede helft maakten de Brabanders meteen hun bedoelingen duidelijk. In een tijdsbestek van tien minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-16 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Tilburg ging wat laconieker spelen waardoor HKC de gelegenheid kreeg drie keer achter elkaar te scoren. De thuisploeg kreeg nog mogelijkheden om dichterbij te komen, maar die kansen werden niet benut. Te vroeg had HKC het hoofd al in de schoot gelegd want met een grotere portie vechtlust en overleg had de ploeg het Tilburg nog moeilijk kunnen maken.

De bezoekers bleven gemakkelijk overeind. Onder aanvoering van voormalig Deetos-speler Joris Keeman bleef de ruime voorsprong intact en werd deze uitgebouwd tot een 12-21 eindstand. De productie aan Hardinxveldse zijde werd verzorgd door: Niels Deventer 5, Tim Sterrenburg 3, Emiel Deventer 3 en Kelly de Bruin 1.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 12 januari in sporthal De Wielewaal. Tegenstander is Roda uit Westzaan. Tegen deze ploeg werd bij de start van het zaalseizoen met 14-13 verloren. Het duel begint om 17.00 uur.