De wensboom van verwentaart

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De negenjarige Sam Slagboom stuurde een wens in voor haar oppas Anneke Honkoop. Anneke heeft vanaf dat Sam drie maanden oud was op haar gepast. Nu Anneke ermee gestopt is wil Sam heel graag een taart voor haar maken om haar te bedanken voor alle jaren goede zorgen.

Door Wendy Blacha

Als ik bij de familie Slagboom aankom word ik hartelijk ontvangen door de hele familie. Iedereen is nieuwsgierig en benieuwd wat er gaat komen. Sam en ik nemen plaats aan tafel en haar kleine broertje Reinier komt er gezellig bij zitten. Onder het genot van een heerlijke cappuccino en limonade gaan we brainstormen over de taart. Sam vertelt mij dat Anneke heel erg van fotografie houdt en daar ook heel goed in is. ,,Ze heeft zelfs wel eens een prijs gewonnen met haar broertje Robert als model", vertelt Sam. Ze zoekt even in de kast naar een boek waar de foto in staat, Sam heeft niets teveel gezegd het is een prachtige foto! Er moet dus echt iets op de taart wat met fotografie te maken heeft.

We besluiten dat de taart in winterse sferen moet komen. Mooie sneeuwlagen met sneeuwpoppen en een pinguïn. Het ontwerp staat op papier dus we gaan snel aan de slag.

Als we samen de marsepein blauw aan het kleuren zijn vertelt Sam dat ze Anneke al haar hele leven kent. Anneke paste al op haar toen ze nog maar drie maanden oud was. Ze is afgelopen zomer gestopt, omdat mijn jongste broertje Reinier 4 jaar is geworden en naar de basisschool gaat. ,,Anneke is ontzettend lief", vertelt Sam, ,,ze is nooit boos en altijd vrolijk." ,,Is ze nog nooit boos op je geweest?", vraag ik Sam verbaasd. ,,Hmm..., één keer keer", zegt Sam eerlijk. ,,Robert en ik hebben samen een keer alle onrijpe pruimen van de bomen geplukt, ze had bijna geen pruimen meer in de boom hangen. Dit vond Anneke niet leuk! En toen was ze wel een beetje boos", zegt Sam lachend.

De taarten hebben een prachtige blauwe laag gekregen wat symbool staat voor ijs. Daar overheen maken we een mooie laag sneeuw. Sam wordt steeds enthousiaster en boetseert een camera om de nek van een sneeuwpop. Het ziet er prachtig uit. Samen zijn we druk bezig en vertelt Sam dat ze haar eerste treinreisje met Anneke heeft gemaakt. Ze weet zich er niet zoveel meer van te herinneren, maar het is wel iets bijzonders, zegt ze. ,,Ik ging ook iedere week mee naar opa en oma Schmal, daar gingen we koffie drinken. Ik heb er dus gewoon een opa en een oma bij", zegt ze lachend.

De taart wordt versierd met sneeuwsterren en de naam Anneke mag niet ontbreken. De taart is bijna klaar. Sam kijkt tevreden! Als laatste strooien we er mooie glitters overheen. Nu lijkt het net echte sneeuw. ,,Hoe denk je dat Anneke gaat reageren?", vraag ik aan Sam. ,,Anneke vindt het geweldig, denk ik, een echte verrassing. De taart is prachtig. Ik zeg, niets meer aan doen!"

's Middags gaat de hele familie Slagboom naar Anneke om de taart te brengen. Anneke is verbaasd en verrast als ze met de grote taart op de stoep staan. ,,O jee, wat is dit nou? Een taart, voor mij?", zegt Anneke. En ze verontschuldigt zich dat het rommeltje is, dat ze niet voorbereid was op bezoek. Ze was namelijk al het speelgoed, kleurpotloden en stiften en dergelijke aan het uitzoeken om weg te geven aan een goed doel voor andere kinderen. Tenslotte heeft zij dit niet meer nodig. Anneke vindt het ontzettend lief van Sam dat ze dit voor haar gedaan heeft. Samen gaan ze op de foto en Anneke maakt zelf ook nog een paar foto's als aandenken."

De wensboom verschijnt iedere vier weken in het Kompas. Wil jij ook graag een keer taart maken voor een speciaal persoon? En ben je tussen de 8 en 12 jaar? Ga dan naar de website www.verwentaart.nl en geef je op voor de wensboom of stuur een mail naar verwentaart@live.nl en vertel mij voor wie jij graag eens een taart wil maken. Vergeet niet je ouders in te lichten want zij moeten wel toestemming geven.

advertentie
advertentie