Burgemeester Blase blikt terug op 2012

30 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Aan het einde van de laatste raadsvergadering van 2012, blikte burgemeester Bert Blase kort terug op het achterliggende jaar. Hij memoreerde de geboorte van twee nieuwe wereldburgers bij respectievelijk een raadslid en een wethouder. Ook stond hij stil bij de langdurige afwezigheid van een T@B raadslid door ziekte.

,,Op 28 juni hebben we afscheid genomen van de toenmalige plaatsvervangend voorzitter van de raad, Kim Putters (PvdA). Hij werd opgevolgd door Niek Verkaik, die tot op dat moment als burgerraadslid actief was. Ook in andere reacties waren er regelmatig burgerraadsleden actief. Dat laat toch ook weer zien dat het burgerraadslidmaatschap een goede kweekvijver is om daarmee door te stromen naar het raadslidmaatschap. Op 23 augustus namen we afscheid van Maria Wiebosch/Steeman en op 30 augustus afscheid van wethouder Paul Letterie.

Dank zij de griffie die een en ander had uitgerekend, kon Blase vertellen dat de raad 13 keer een Ontmoeting heeft gehad. 12 keer openbaar en 1 keer besloten. De raad boog zich 18 keer over het Debat en Het Besluit. 14 daarvan waren openbaar en 4 besloten. ,,Het vragenkwartier is regelmatig benut, 24 keer zijn er vragen gesteld en het blijkt dat ook collegeleden veelvuldig gebruik hebben gemaakt om de gemeenschappelijke regelingen uit de doeken te doen. Er zijn 75 raadsvoorstellen aan de orde geweest, 7 amendementen waarvan er 4 voldoende steun kregen,''zei Blase.

De raad heeft ook haar best gedaan met moties, er zijn er 14 ingediend, 9 kregen een meerderheid. ,,Tenslotte zijn een aantal besluiten genomen, zoals de visie op Hardinxveld-Giessendam waarin echt toekomstgericht een aantal lijnen zijn uitgezet. En dan vanavond is er een besluit genomen over de bestuurlijke oriëntatie.''

,,Op weg naar kerstdagen en oud en nieuw, die toch vaak ook momenten zijn van aan de ene kant het verkeren in gezinsverband, maar ook enige reflectie op het jaar en zichzelf toepassen. Dat wens ik u ook toe, om dat betekenisvol door te maken. Ik wens u sfeervolle en goede dagen. En vanuit mijn verantwoording ook een rustige jaarwisseling.''

advertentie
advertentie