Logo La Trappe
Logo La Trappe Mireille Gelderblom

senioren bedanken de mag

13 april 2018 om 10:34 lokaal Deel je nieuws

SENIOREN BEDANKEN DE MAG

 

Begin 2017 werd ons in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam gevraagd of wij mee wilden denken om ideeën te bedenken waar bepaalde groepen van de bevolking van onze gemeente iets aan hadden. We zaten met groepen van ongeveer 10 personen. Ik heb met deze personen gediscussieerd en het idee ontstond om de (eenzame) ouderen een leuk reisje te laten maken.

Ik heb dit met Agnes Klaren (directeur van de Lange Wei) en Susanna Kos (directeur van Servanda), uitgebreid besproken en we kozen voor een trip naar een bierfabriek.

De voorbereiding werd gestart en het plan werd ingediend bij de MAG (Maatschappelijke agenda). Na nog enkele vragen van hun kant werd het goedgekeurd . We spraken af dat we naar de bierfabriek “La Trappe” in Berkel-Enschot zouden gaan op Valentijnsdag 14 februari 2018.

 

 

 

Ik kreeg de volledige medewerking van Mireille Gelderblom van de Lange Wei.

We zouden namelijk met een bus er naar toegaan. Mireille schakelde Nel den Besten en haar man in. Zij zorgden er voor dat er 40 mannen zich aanmeldden. De gemiddelde leeftijd was 82 jaar. De oudste man was 91 jaar.

De eerste opstapplaats was bij Servanda vanwaar we naar de Lange Wei vertrokken om de overige deelnemers op te halen.

Er gingen 6 vrijwilligers mee van de Senioren Vereniging Hardinxveld-Giessendam (SVHG) en een verpleegkundige, Anneliek Fijnekam. Je wist tenslotte niet of er tijdens de reis een van de deelnemers iets zou overkomen.

Gelukkig is iedereen ongeschonden thuis gekomen.

We kwamen aan bij de bierfabriek en werden onthaald door onze gastvrouw/rondleidster Anita Dankers. In een speciale ruimte kregen we allemaal een drankje. Je kon tussen verschillende biersoorten kiezen en uiteraard ook frisdrank. We dronken ons biertje/frisdrank tijdens een film over het kloosterleven op. Anita vertelde ons hierbij een interessant verhaal over hoe het kloosterleven was en nu is.

 

 

 

Daarna begon de rondleiding in twee groepen. Er werd verteld over het kloosterleven en hoe de bierfabriek tot stand is gekomen. Ik kan een ieder, die hier nog nooit is geweest, aanraden om een bezoek te brengen.

Na de rondleiding kwam het hoogtepunt. We mochten vijf verschillende biersoorten proeven met daarbij ontzettend lekkere hapjes.

 

                       

Je zult wel begrijpen dat de stemming op de terugreis goed was. Ik heb vele mannen met pretoogjes zien zitten.

Op de vraag of ze het leuk hadden gevonden werd volmondig “ja” geroepen.

 

Op 10 april 2018 hebben we van 14.00 uur tot 16.00 uur een evaluatie van de trip naar de bierfabriek gehad in het restaurant in de Lange Wei.

We hadden uitnodigingen verzonden en wat schepte onze verbazing, dat nagenoeg iedereen aanwezig was.

 

We begonnen met een kopje koffie of thee met een lekker hapje.

Daarna heeft Mireille foto’s  van de reis op een groot beeldscherm laten zien en daar zoveel mogelijk uitleg bij gegeven.

 

Na deze presentatie werd er een drankje en hapje geserveerd.

Je kon merken dat deze reis de mensen dichter bij elkaar heeft gebracht.

Ik hoorde zelfs een man zeggen: deze meneer hier naast me zat vroeger bij mij in dezelfde klas. Hiervan kreeg ik een brok in mijn keel.

 

 

 

Tijdens deze bijeenkomst hebben de deelnemers gevraagd of we nog een keer iets konden organiseren. Ze hadden ideeën genoeg.

 

De organisatie bedankt de MAG voor het goedkeuren van deze trip.

 

Namens de organisatie Bas Bor, voorzitter van de Senioren Vereniging Hardinxveld-Giessendam

Deelnemers reis
Deelnemers reis
Deelnemers reis
advertentie
advertentie