HKC oppermachtig tegen Maassluis

31 maart 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - De hervatting van de veldcompetitie betekende voor HKC afgelopen zaterdag meteen een pittige krachtproef. Koploper Maassluis kwam naar Boven-Hardinxveld en dat hield in dat de zwart-witten meteen aan de bak moesten om te trachten hun positie op de ranglijst te verbeteren. HKC slaagde vrij eenvoudig in haar missie en al in de eerste helft wisten zij Maassluis op een onoverbrugbare 9-3 achterstand te zetten. Deze voorsprong werd in de tweede helft eerst nog uitgebouwd voordat Maassluis een inhaalpoging kon gaan starten, maar HKC kon onbedreigd met 14-11 de punten incasseren.

De eerste veldwedstrijd van 2013 vond plaats onder winterse omstandigheden, maar dat had het publiek niet weerhouden om in groten getale op het duel af te komen. Beide ploegen leken weinig last te hebben van de lage temperaturen, want zij wisten de toeschouwers met een aantrekkelijke wedstrijd zeker te boeien. Wat scores betreft was het aanvankelijk nog matig en waar HKC tot twee keer toe een voorsprong had genomen, kon Maassluis tot twee keer toe nivelleren en stond er na een kwartier een 2-2 stand genoteerd. Daarna zette HKC een tandje bij en via een dubbelscore van de erg nuttig spelende Niels Deventer kwam de score op 4-2. HKC ging vervolgens vol door en in enkele minuten tijd werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-2. Maassluis moest het antwoord in die fase geheel schuldig blijven en kon haar status van koploper geen moment waarmaken.

Teleurstelling was er voor HKC toen Kelly de Bruin enkele minuten voor rust met een knieblessure, die zich ernstig liet aanzien, moest uitvallen. Suzan de Boon kwam voor haar in de ploeg. Beide ploegen scoorden voor rust ieder nog één keer en zetten zich met een voor HKC comfortabele 9-3 stand aan de thee.

In de tweede helft nam de BMN-ploeg weer het initiatief en via Tim Sterrenburg en Suzan de Boon werd het al snel 11-3, waarna het niveau van de wedstrijd naar beneden ging. HKC werd war slordiger in haar spel en gaf daardoor Maassluis de gelegenheid weer wat terug te komen in de wedstrijd. Nadat de stand halverwege de tweede helft op 12-4 stond, werd het vizier van Maassluis scherper gesteld en slaagden zij erin om, met nog twee minuten te spelen terug te komen naar 12-9. In de laatste minuten ging HKC weer mee scoren om uiteindelijk op 14-11 te finishen. Al met al een nuttige overwinning voor het hardwerkende en geconcentreerd spelende team van Johan van Barneveldt, waarmee ook het nodige zelfvertrouwen getankt is.

De HKC-goals werden gescoord door: Emiel Deventer en Tim Sterrenburg (ieder 4), Niels Deventer (3), Suzan de Boon, Esther de Groot en Francis Tromp (ieder 1).

Zaterdag 6 april speelt HKC in Den Haag tegen Futura, waartegen thuis in de laatste seconden van de wedstrijd werd verloren. De voorspelling is dat het tegen deze technisch vaardige ploeg wederom een spannende en gelijk opgaande wedstrijd gaat worden. Aanvang 15.30 uur.