Martijn de Leeuw wint sneldamtoernooi Denk en Zet

31 maart 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het was weer een prachtig gezicht, zaterdag in het Hervormd Centrum. Zo'n 60 dammers uit de wijde omtrek streden daar in het jaarlijkse sneldamtoernooi van Denk en Zet. Schitterende staaltjes van razendsnel taxatie- en rekenvermogen wisselden zich af met momenten van concentratieverlies en onachtzaamheid. Uiteindelijk toonde Martijn de Leeuw uit Hoornaar zich de sterkste. De 19-jarige economiestudent damde in 12 wedstrijden 18 punten bij elkaar.

Meervoudig winnaar Wim Kalis, coryfee van de organiserende vereniging, werd tweede in deze 24 editie van het toernooi, terwijl Papendrechter Anton Kosior de derde plaats opeiste. Zij haalden evenveel punten als de kampioen, maar verzamelden minder weerstandspunten. Van de plaatselijke dammers in de hoofdklasse deed Peter de Hek het ook niet slecht; hij werd vierde met 17 punten. Piet Trapman eindige met 15 punten op de achtste plaats.

In de eerste klasse eiste Wijnand Voskuil uit Lunteren de titel voor zich op. De hoofdprijs in de tweede klasse ging naar Bert Terlouw uit Bleskensgraaf. Een knappe prestatie van deze huisdammer, wiens eerste liefde op het schaakbord ligt. Jonathan Mentink, de veelbelovende benjamin van Denk en Zet, leverde een prima prestatie door kampioensbeker voor de aspiranten te veroveren.

advertentie
advertentie