'Ik kan mezelf weer laten zien'

21 april 2013 om 00:00 Nieuws

Anja Pierhagen

dolblij met haar

nieuwe look

H'VELD-G'DAM - ,,Ben ik dat?", zegt een lachende Anja Pierhagen tegen zichzelf in de spiegel. De 47-jarige kandidaat van de derde make-over is overrompeld door haar evenbeeld. Ze keurt zichzelf voortdurend tevreden in de spiegel. ,,Ik ben gewoon verbaasd dat ik er zó uit kan zien."

Door Annika Both

De dag begint vroeg bij Salon Modern aan de Koningin Wilhelminalaan in Boven-Hardinxveld. Kapster Jessica Broekhuizen luistert geduldig naar de wensen van Anja. Dat is volgens haar de grote kracht van de kapsalon: oprechte aandacht voor de klant. ,,We hebben een vaste tevreden klantenkring en die verwennen we graag met diverse acties. In mei en juni presenteren we bijvoorbeeld de silvercard. Deze schaf je aan voor 55 euro en is geldig voor een halfjaar. In principe kun je je onbeperkt laten knippen in die periode." Jessica knipt allereerst het halflange haar in laagjes, in het model van een schuine bob. De pony wordt in één strakke lijn geknipt. Daarna verft ze het haar in twee warme bruintinten. Door onder andere het haar tijdens het verven te touperen maast de kleur door het volledige kapsel. Voor een verrassend eindresultaat haalt de kapster tot slot de stijltang door het haar. Anja kan veel kanten op met het kapsel, vertelt ze. ,,Anja's haar heeft van nature veel slag. Dit kapsel kan ze steil en krullend dragen.'' Vervolgens gaat Jessica aan de slag met de visagie. Met enkele natuurlijke bruintinten laat ze haar ogen meer spreken. Anja gebruikt normaliter weinig make-up. Ze is verrast wanneer ze uiteindelijk in de spiegel mag kijken. ,,Ik vind het gááf", luidt haar enthousiaste reactie.

'Zoete inval'

Miranda de Rover verwelkomt Anja enthousiast en warm in haar winkel Miranda's Mode & Accessoires aan de Peulenstraat. ,,Ik wil dat iedereen zich hier van harte welkom voelt. Mensen kunnen hier heerlijk rondneuzen en zijn niet verplicht tot een aankoop. Dat maakt het heel laagdrempelig. Noem mijn winkel maar het huis van de zoete inval. Er is hier een ongedwongen sfeer en gezelligheid alom. Ik heb gewoon graag dat mensen altijd tevreden de deur uitgaan.'' Het eerste setje kleding scoort meteen veel punten. Het harde groen en het zachte koraal kleuren wonderbaarlijk bij Anja's gezicht. De kleuren overheersen in het zomerse modebeeld. Anja is van meerdere sets onder de indruk. Ze is bijvoorbeeld helemaal weg van een top in de kleuren oranje, rood en blauw. De combinaties die Rianne van Houwelingen van Stijl & STIJLVOL aandraagt laten Anja zien hoe ze haar figuur ideaal kan accentueren. ,,Ik heb van tevoren een hele dag zenuwen gehad. Dat bleek nergens voor nodig want ik voel me nu zo verwend.'' Anja dartelt heen en weer voor de spiegel. De Hardinxveldse heeft een heftige tijd achter de rug. Ze is heel mager geweest en is net weer op gewicht. Ze voelt zich sinds lange tijd weer lekker in haar vel zitten. De make-over komt voor haar dus precies op het goede moment. ,,Dit zorgt ervoor dat ik mezelf weer kan laten zien.'' De 47-jarige kan eigenlijk niet ophouden met lachen wanneer ze haar uiteindelijke outfit aan heeft. ,,Ik ben gewoon verbaasd dat ik er zó uit kan zien", zegt ze stralend.

Soepele tred

Het laatste bezoek van de dag betreft Sluimer Schoenen en Lederwaren. Anja staat volop in de belangstelling. Marja Sluimer: ,,Wij vinden het leuk om de klanten op een gezellige manier te helpen zodat ze met de juiste aankoop de deur uit gaan. Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is.'' Het assortiment van Sluimer is voor dames en heren en er wordt volop rekening gehouden met het kwaliteit- en prijsniveau. In de schappen staan korte laarsjes in allerlei kleuren, hoge pumps met print en flitsende sneakers. Merken zoals Ecco met de modieuze wandelschoen, Gabor met zijn uitstekende pasvorm en Helioform met de uitneembare voetbedden maken de collectie compleet. Anja stapt aanvankelijk onwennig de winkel rond op hoge hakken, maar al snel verandert haar tred in die van een volleerd model. Ze lacht continue. ,,Ik vond het een ontzettend gave belevenis."

Op bovenstaande foto is het eindresultaat te zien met daarnaast (klik op 2, 3, 4 et cetera) een reeks foto's die laat zien hoe de make-over is verlopen. Voor meer foto's kun je surfen naar de Facebook-pagina van Stijl & STIJLVOL en deze 'liken'.

'Extra spannende make-over'

Anja is een echte naturel met een klein vleugje stoer. Ze houdt van praktisch, makkelijk en draagt weinig kettingen of shawls. Ze vindt het wel leuk, maar weet niet goed hoe ze dit moet doen. Verder heeft ze door de jaren heen geen uitspattingen in kleding en in de vorm van haar kapsel gedaan. Deze make-over is daarom dan ook extra spannend voor haar. Anja heeft een recht figuur. Daarmee moet je altijd taille zien te creëren, anders wordt het geheel al gauw lijzig. Bij Anja hebben we daarom gekozen voor een opvallende kleur broek die haar slanke benen mooi accentueren, een wit shirt met een ronde hals met kleine rimpeltjes om wat meer ronde vormen te geven. Een zalmkleurige dunne gebreide trui die van achteren recht en smal is en voor gekruist als een vernieuwd idee van een wikkeltrui. Door het op deze manier te combineren geeft het ronde vormen en doorbreek je haar rechte figuur. Een shawl in de juiste kleur erbij en het geheel is vrouwelijk, smaakvol, makkelijk en zéér draagbaar voor vele gelegenheden. Voor de finishing touch waren meerdere mogelijkheden wat betreft schoenen en tassen. Deze mode-artikelen doen niet onder qua kleur ten opzichte van de kleding. We hebben gekozen voor een zandkleurige schoen met een zalmroze bies langs de voet en als riempje. Als tas een 'clutch'. Op de groene broek hebben we nog een ander outfit gecreëerd. Een geprinte over de bil lange top met een zelfde kleur groen kort vestje. Door het korte vestje hieraan toe te voegen geeft dit meerdere lagen en breekt het de lengte weer zodat er een taille ontstaat. Voor de vrolijkheid een oranje shawl en schoenen met oranje/geel en groen. Én natuurlijk onmisbaar bij elke vrouw de tas. Ook deze is oranje.

Rianne van Houwelingen (Stijl & STIJLVOL)

advertentie
advertentie