LTC De Merwede wint derby

22 april 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De heren van LTC de Merwede speelden zaterdag een thuiswedstrijd tegen Giessenburg. De derby werd met 3-2 gewonnen.

Captain Onno Hettema was veel te sterk voor zijn tegenstander en hoefde in twee sets maar één game af te staan (6-0, 6-1). De tweede partij was de eerste dubbel. Timo de Vos en Lorenzo Kraag kwamen sterk voor de dag. De eerste set ging gelijk op en was spannend. Een break van de Hardinxvelders was genoeg voor de winst. De tegenstand was daarmee gebroken. In de tweede set ging het vrij gemakkelijk en liepen De Vos en Kraag in korte tijd uit naar 6-1. Na twee partijen was de stand 2-0 en gloorde de overwinning. Die had al veilig gesteld kunnen worden bij de tweede single van de dag. Eric Collee speelde een slopende driesetter. Hij wist de eerste set binnen te halen middels een tie-break. De tweede set werd met 6-7 verloren. De beslissende derde set leek sneller te gaan. Giessenburg nam snel een 5-2 voorsprong, maar Collee gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug tot 5-5. Daarna werd hij echter weer gebroken waarna hij alsnog met 5-7 verloor. De tweede dubbelpartij leverde een eenvoudige overwinning op. Onno Hettema en Timo de Vos wonnen met goed en solide spel met twee keer 6-1. De overwinning was al binnen en zou een nog mooier aanzien krijgen als ook de laatste dubbelpartij zou worden gewonnen. Dat lukte Lorenzo Kraag en Eric Collee echter niet. Ze verloren in drie sets (5-7, 6-2 en 1-6). Het team neemt na drie wedstrijden de tweede plaats in de competitie in.