Koningsportret

14 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In Museum De Koperen Knop zijn al diverse koningsportretten in ontvangst genomen. Inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen nog tot en met 25 mei meedoen door een portret van Koning Willem-Alexander in te leveren en zo mee te dingen naar het mooiste portret dat als staatsieportret komt te hangen in de raadzaal van het gemeentehuis.

De Gemeente Hardinxveld-Giessendam nodigt alle inwoners uit om een tekening, schilderij, gouache, aquarel, - bewerkte - foto of ander kunstwerk te maken van Koning Willem-Alexander. Alle daarvoor in aanmerking komende inzendingen worden in juni 2013 geëxposeerd in het gemeentehuis. Op Open Monumentendag (14 september ) zijn ze ook nog te zien, maar dan in Museum De Koperen Knop.

Kunstwerken kunnen tot uiterlijk 25 meiworden ingeleverd bij Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam (gedurende de openingstijden).

Aan deze wedstrijd zijn enkele voorwaarden verbonden:

* Inclusief lijst niet groter dan 100 x 100 cm en voorzien zijn van een ophangsysteem.

* De maker moet inwoner zijn van Hardinxveld-Giessendam.

* Per deelnemer kan 1 werk worden ingeleverd.

* Het winnende werk krijgt de gemeente kosteloos in bruikleen tot 31 december 2014.

* De overige inzendingen kunnen vanaf 17 september 2013 worden opgehaald in het museum.

De winnaar van deze wedstrijd wordt in de raadsvergadering van 30 mei 2013 bekend gemaakt. Eerst zal een jury, bestaande burgemeester A.B. Blase, museumdirecteur A.E. de Jong-Ambachtsheer (tevens raadslid), J. de Vos (langstzittend raadslid) en J.C. van Wijngaarden (kortst zittend raadslid) de werken beoordelen. Over de uitslag van de keuze is geen correspondentie mogelijk. Eventuele nadere vragen kunnen per e-mail worden gesteld via koperenknop@planet.nl

advertentie
advertentie