Vriendenschaar onderuit in derby tegen GKV

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Afgelopen zaterdag stond de korfbalderby tussen Vriendenschaar en GKV in Gorinchem op het programma. Het lukte Vriendenschaar niet om de koploper puntenverlies toe te brengen en verloor uiteindelijk met 13-10. Dankzij het ruime verlies van concurrent Kinderdijk blijft het echter ongemeen spannend in de strijd tegen degradatie. Mooie bijkomstigheid was de terugkeer van aanvoerster Krista Kop, die na een korte blessureperiode op de bank zat en in het veld kwam als invalster.

Door Michael de Vogel

In de beginfase had Vriendenschaar de zaken goed op orde. Doordat GKV in deze fase het vizier absoluut nog niet op scherp had staan konden de bezoekers profiteren en via Angela Korevaar, Tjeerd Putters en Mees van der Waal van Dijk een 0-3 voorsprong nemen. ,,De start was prima, maar daarna vielen beide teams ietwat terug,'' vond Krista Kop. Beide ploegen hadden vanaf dat moment zeer veel moeite de korf te vinden. Ondanks prima aanvallen lukte het niet om tot scoren te komen. GKV kon aanvallend meerdere malen herhalen door een sterke rebound maar Vriendenschaar wist de aanvallers van scoren te houden. Maar voor rust wist GKV alsnog de leiding over te nemen, 5-3. ,,Eventjes waren we de controle kwijt. Dan wordt het moeilijk om terug te komen.'' Vlak voor rust scoorden beide teams nog eenmaal, zodat gerust werd met een 6-4 stand in voordeel van GKV.

Na de theepauze zette GKV door en liep via 8-6 uit naar 12-7. Met de komst van Kop kon Vriendenschaar nog even terugkomen, maar verder dan 13-10 kwam het team niet. ,,Dit was een zure nederlaag want er had misschien meer ingezeten,'' vond Kop. ,,Als we verdedigend iets scherper waren geweest, dan had het anders gelopen.'' Het blijft het verhaal van het gehele seizoen. Als het scoren tegenzit, dan staat het verdedigend goed. En andersom. ,,Als je dan geblesseerd moet toekijken, dan is dat mentaal zwaar. Je wilt je teamgenoten helpen. Maar dat kan niet,'' analyseert de aanvoerster. ,,Maar ik denk dat we toch op basis van dit verloren duel vertrouwen kunnen putten. Scoren gaat steeds beter, verdedigend wordt de organisatie tegen Oranje Wit wel bete neergezet. Dan maken we ook daar tegen kans.'' Een punt zou mooi zijn. ,,Zeker weten, dat is een bonuspunt. Een week later willen we tegen Kinderwijk een beslissingswedstrijd forceren, zodat we handhaving in eigen hand houden.''

Krista Kop heeft er ook alle vertrouwen in dat dit goed komt. ,,Kinderwijk heeft ook verloren en daardoor zijn we nog niet uitgeschakeld voor handhaving,'' stelt zij terecht. ,,Wij weten zelf wat we kunnen en gaan ons uiterste best doen om alsnog het vege lijf te redden. In de koppies zit het goed en als team ook. Vertrouwen op elkaar en ons uiterste best doen. Dan kan het nog allemaal goed komen. Daar vertrouw ik op.'' Komend weekend speelt Vriendenschaar tegen Oranje Wit. De week erna de kraker in de onderste regionen tegen Kinderdijk. Een spannende tijd voor de club uit Hardinxveld.

advertentie
advertentie