Vriendenschaar verkoopt zijn huid duur: 15-18

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het zag er in de eerste helft van de wedstrijd tegen koploper Oranje Wit nog naar uit dat Vriendenschaar voor een verrassing zou zorgen, maar na rust gaf het lengteoverwicht van de Dordtenaren de doorslag en lukte het Vriendenschaar weer niet de eerste punten van dit jaar te behalen.

Bij de thuisploeg begon Milou van Dijk op de bank. Ze herstelt nog van een blessure. Hierdoor stond Angela Korevaar weer in de basis. Trainer-coach Jan Arie van Houwelingen had zijn ploeg op scherp gezet voor deze laatste thuiswedstrijd. Vooral verdedigend deed Vriendenschaar het in de eerste helft uitstekend. Oranje Wit kon het lengtevoordeel in de korfzone niet uitbuiten waardoor de thuisploeg uitstekend partij kon geven in deze voor beide teams belangrijke wedstrijd. De gasten namen via het eerste schot van de wedstrijd van topscorer Roy de Vlaming (die overigens uitstekend werd verdedigd door Mees van der Waal van Dijk) direct een 0-1 voorsprong, maar Tjeerd Putters nivelleerde onmiddellijk. Ook na de snelle 1-2 scoorde Vriendenschaar door Bert Verspuij direct tegen: 2-2. Na een gemiste strafworp van Putters nam Oranje Wit na tien minuten spelen weliswaar een 2-4 voorsprong, maar de volgende tien minuten waren duidelijk voor Vriendenschaar. Rake schoten van Van der Waal van Dijk en Zita Schröder, gevolgd door twee uitstekende acties van de weer fitte Krista Kop zorgden voor de 6-4 voorsprong. Vriendenschaar was in deze fase de betere ploeg. Na een benutte vrije bal van Oranje Witter Jasper Kleingeld zorgde Verspuij op identieke wijze voor 5-7 en leken de groenhemden op weg naar een stunt. Oranje Wit kon niet tot scoren komen waardoor Vriendenschaar kansen kreeg. Ondanks het veldoverwicht en de goede kansen die werden gecreëerd rolde de bal steeds aan de verkeerde kant van de korf naar beneden. Het kleine beetje geluk dat dan nodig is was ook deze wedstrijd weer niet aan de zijde van Vriendenschaar. In de laatste minuten van de eerste helft zag het Oranje Wit toch weer langszij komen naar een ruststand van 7-7.

Aanvallende wissel

In de tweede helft ging Oranje Wit beter schieten. De rebounds werden dankzij het surplus aan lengte beter en Vriendenschaar werd op achterstand gezet. Hoewel door scores van Wendy Korevaar en Bert Verspuij de achterstand na twaalf minuten slechts 9-11 was kon de thuisploeg niet dichterbij komen. De Dordtenaren liepen verder uit. Bij een stand van 10-14 kwam schutter Sebastiaan de Jong in de ploeg voor Steven Bakker. Een aanvallende wissel want daardoor werd het reboundoverwicht van Oranje Wit weliswaar nog groter, maar door met twee aanvallende heren te gaan spelen en met Kop in de rebound kon Vriendenschaar dat aanvallend compenseren. De wissel pakte goed uit. De Jong scoorde meteen 11-14. Oranje Wit liet Vriendenschaar in de laatste tien minuten echter niet dichterbij komen. Hoewel de Hardinxvelders met veel inzet bleven knokken en in de slotfase nog viermaal scoorden konden ze niet voorkomen dat Oranje Wit mee bleef scoren. De eindstand werd tenslotte 15-18 waardoor op zaterdag 1 juni een spannende laatste speeldag op het programma staat. Vriendenschaar deelt de laatste plaats met CKC Kinderdijk. In Alblasserdam binden beide ploegen de strijd aan. De verliezer van deze wedstrijd degradeert direct terwijl voor de winnaar nog een beslissingsduel volgt tegen de nummer 7 van de Overgangsklasse D. De wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op Sportpark Molenzicht.

Scores Vriendenschaar: Bert Verspuij 5, Tjeerd Putters 4, Wendy Korevaar 2, Krista Kop 1, Zita Schröder 1, Mees van der Waal van Dijk 1 en Sebastiaan de Jong 1.