Roemloze degradatie voor eigen publiek

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

BOVEN-HARDINXVELD - HKC had nog minimale kansen op handhaving in de eerste klasse. Zelf moest het winnen van KOAG uit Krimpen aan de IJssel (en de volgende wedstrijd tegen Fortis) en de concurrentie mocht geen punten meer pakken. De korfballers uit Boven-Hardinxveld gaven echter niet thuis voor eigen publiek en hadden eigenlijk geen moment uitzicht op een overwinning. KOAG won verdiend met 10-16. Hierdoor is de ploeg na zeventien jaar weer aangewezen op het spelen op het niveau van de tweede klasse in de veldcompetitie.

De thuisploeg begon in de vaste opstelling, maar het was KOAG dat direct het initiatief pakte. Via twee schoten van afstand zetten zij meteen de toon. Tomas aan de Wiel, die een sterke wedstrijd speelde, rondde een fraaie doorloopbal af en bracht na vijf minuten de stand op 1-2. Daarna was het even gedaan met de scores. Suzan de Boon kwam na een duel ongelukkig neer en moest al na tien minuten worden vervangen door Miranda Rijnhout. Vervolgens was het KOAG dat een sterke fase had. Via snel combinatiespel en zuivere afstandsschoten liepen de gasten uit naar 1-6. HKC rechtte de rug en deed iets terug via Tim Sterrenburg en Niels Deventer. De thuisploeg ging door en via een dubbelscore van Francis Tromp en een vrije bal van Niels Deventer klampte het weer aan bij KOAG, dat net voor rust de tussenstand op 6-8 bracht. Na de pauze hoopte het publiek dat HKC zou doorgaan waar het gebleven was. Helaas lukte dit niet en moesten de supporters toezien dat KOAG uitliep naar 6-13. HKC probeerde nog een keer aan te klampen via scores van Esther de Groot en aanvoerder Emiel Deventer (9-13). Kort daarop scoorde KOAG weer tegen en was de wedstrijd gespeeld. Invaller Robert de Haas maakte nog de laatste HKC-treffer van afstand. De scheidsrechter floot af bij een 10-16 eindstand. Al met al een teleurstellend veldseizoen waarin net te vaak met een klein verschil werd verloren.