OKK-turners behalen net te weinig punten voor NK-finale

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Afgelopen weekend heeft een aantal gymnasten van OKK de halve finale voor het NK geturnd in Leek (Groningen) met als doel plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap voor zowel de meerkamp als voor de toestelfinales. Ook werd het toekomsttoernooi gehouden voor alle turners die in de kwartfinale werden uitgeschakeld.

Mark van Belzen mocht namens OKK de spits afbijten. Hij turnde een redelijke wedstrijd met kleine foutjes op de onderdelen Brug en Vloer. Dit maakte hij goed door een zeer sterke oefening op de toestellen Ringen, Rek en Voltige. De beste veertien turners zouden zich plaatsen voor de finale in Almere. Van Belzen behaalde net niet genoeg punten. Hij eindigde als achttiende. Door zijn goede rekoefening heeft hij zich wel geplaatst voor de toestelfinale Ringen en is hij de eerste reserve op voltige. Bart de Ruiter turnde zijn eerste volledige wedstrijd na zijn rugblessure. Dit was ook merkbaar. Op Rek en vooral op het onderdeel Voltige ging het mis. Hoewel hij op de onderdelen Ringen, Sprong en Vloer prima oefeningen liet zien was het niet voldoende om door te gaan. Ook hij werd achttiende. Verder heeft Bart zich geplaatst voor de toestelfinale Sprong en is hij als eerste reserve geplaatst voor de toestelfinale Ringen.

Tijdens het toekomsttoernooi kwamen twee OKK-turners in actie. Dit waren Tristan van Wijngaarden en Mathijs Strijker. Beiden turnde erg goed. Met name op het onderdeel Ringen. Mathijs werd uiteindelijk tiende en Tristan werd knap achtste.

advertentie
advertentie