Herenteam LTC de Merwede houdt titelkansen levend

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tot afgelopen zaterdag deelden LTC de Merwede en Racket de tweede plaats op de ranglijst. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie troffen beide teams elkaar op het tennispark in Hardinxveld. De winnaar zou in de race blijven voor het kampioenschap. De heren van LTC de Merwede hielden die kansen levend door Racket uit Schelluinen met 4-1 te verslaan.

Beide teams zijn in achtervolging op koploper Papendrecht, dat ongeslagen bovenaan staat. Er stond veel op het spel en daarvan was captain Onno Hettema zich bewust. Hij startte in het openingsduel zeer geconcentreerd. Ondanks de wind, die veel invloed had op het spel, won Hettema de eerste set overtuigend met 6-2. De tweede set was zeer spannend. Het leek uit te draaien op een tiebreak, maar een late break van Hettema was genoeg voor de winst: 7-5. Het goede voorbeeld van de captain kreeg geen navolging in de eerste dubbelpartij. Erik Collee en Lorenzo Kraag begonnen goed aan de partij. Met veel overtuiging en goed spel wonnen ze de eerste set met 6-1. In de tweede set werd het spel minder en maakte het Hardinxveldse duo te veel fouten waardoor de heren van Racket de stand gelijk trokken. Een derde set moest de beslissing brengen. Collee en Kraag liepen uit naar een 5-4 voorsprong en kregen zelfs een aantal matchpoints, die echter niet werden verzilverd. Racket knokte terug en sleepte er een tiebreak uit. Daarin pakten Collee en Kraag een ruime voorsprong van 5-1. Maar Racket behaalde daarna zes punten op rij en won de tiebreak én de partij. De stand was weer gelijk: 1-1. Toen was het de beurt aan invaller Jaap de Rover, die de vakantie vierende Timo Vos verving. De routenier deed wat van hem verwacht mocht worden. Met goed en gevarieerd tennis en heerlijke backhand slices maakte hij het zijn tegenstander zeer lastig. Met de setstanden 6-2 en 6-4 wist De Rover de tweede enkelpartij te winnen en de stand in de wedstrijd op 2-1 te brengen. Daarna volgden nog twee dubbelpartijen. Eerst speelden Onno Hettema en Erik Collee samen. Het duo speelde erg sterk en gaf de tegenstander geen kans. Overtuigend wonnen ze met twee keer 6-2. Hiermee was de winst al veiliggesteld. De overwinning kreeg nog meer glans door de winst in de laatste dubbel. Daarvoor zorgden Jaap de Rover en Lorenzo Kraag. De eerste set werd verloren doordat Kraag nog niet goed in de wedstrijd zat en voor zijn doen veel fouten maakte. De tweede en derde set werden beide met 6-2 gewonnen. Daarmee was de 4-1 overwinning een feit en blijven de heren van LTC de Merwede een kleine kans houden op het kampioenschap. Om de titel te bemachtigen moet het team zelf winnen van Dubbeldam en dient Papendrecht een misstap te begaan tegen Giessenburg.