Grote techniekmanifestatie in evenementenhal

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Dinsdag 18 en woensdag 19 juni hebben scholieren en andere belangstellenden de kans om regionale mogelijkheden in de techniek te verkennen tijdens de vierde editie van de grote manifestatie Game On in Evenementenhal Gorinchem. Meer dan vijftig bedrijven, opleidingen en brancheorganisaties presenteren zich en geven een beeld van de vacatures in onder meer bouw, maritieme sector en ICT. De organisatie van Game On is in handen van het Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt uit Gorinchem.

Kiezen voor techniek is kiezen voor zekerheid op de arbeidsmarkt. Ongetwijfeld een prettig toekomstbeeld voor veel jongeren en hun ouders. ,,Binnen vijf jaar ontstaat in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een tekort aan technisch geschoold personeel. Een bedrijf als Damen Shipyards heeft nu al structureel zeventig vacatures die vanuit het buitenland ingevuld moeten worden", weet wethouder Arbeidsmarkt Arnie Faro van de gemeente Gorinchem. ,,Een technisch diploma op mbo of hbo-niveau geeft een grote kans op een baan in deze regio. Het oude beeld van technisch werk is dat van hard werken en slecht verdienen, maar dat beeld is niet meer van deze tijd. Je kunt een goed salaris verdienen in de techniek.'' Tijdens Game On laten regionale ondernemers door middel van demonstraties, presentaties en workshops zien hoe de techniek van nu eruit ziet. Ze tonen aan dat het oude beeld van zwaar en vies werk allang niet meer juist is. De modernste snufjes (tot drones aan toe) worden gepresenteerd in Evenementenhal Gorinchem. Grote bedrijven als Microsoft leveren een bijdrage en er is speciale aandacht voor meiden in de techniek op een speciaal ingericht meidenplein.

Dinsdag 18 juni kan Game On van 19.00 tot 21.00 uur ook door ouders, familieleden, werkzoekenden en andere belangstellenden worden bezichtigd. In de week voor Game On wordt een speciale Techniekkrant huis-aan-huis bezorgd in de regio. Meer informatie over de techniekmanifestatie is te vinden op www.gameon4you.nl. Bedrijven die willen deelnemen kunnen contact opnemen met het Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt: tel. 0183-650303 of secretariaat.boa@gmail.com.

advertentie
advertentie