Waterschap verwijdert woekerende waterplant in Buiten Giessen

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Waterschap Rivierenland pakt van 8 tot en met 19 juli de Cabomba-overlast aan op de Buiten Giessen in Hardinxveld-Giessendam. Deze waterplant veroorzaakt al een aantal jaren overlast. Doordat de plant vijf centimeter per dag kan groeien overwoekert het hele water en vermindert de kwaliteit. Ook hindert de plant de pleziervaart.

Het waterschap heeft eerder vergeefs geprobeerd de Cabomba weg te halen. Een boot met een speciale spuitlans zal de plant met wortel en al uit de bodem verwijderen. De Cabomba groeit het snelst in de zomermaanden. Door de zuurstofproductie drijft de plant aan de oppervlakte. De werkzaamheden vinden daarom in juli plaats. Het waterschap verzoekt booteigenaren in bovengenoemde periode hun boot tijdelijk te verplaatsen. De jachthaven aan de Apollostraat stelt hiervoor ligplaatsen ter beschikking.

Dinsdagavond 4 juni wordt een informatieavond gehouden voor omwonenden op het parkeerterrein aan de Apollostraat. Een ieder is welkom tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Voor vragen kan men terecht bij Jan Willem van Mourik (tel. 06-20410764) en Jilles van der Stoep (06-38763651).

advertentie
advertentie