Beker
Beker Brandweer Hardinxveld

Wederom een succesvolle wedstrijd voor brandweer Hardinxveld

14 april 2018 om 22:13 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 14 april heeft ons korps opnieuw deelgenomen aan een ABWC vaardigheidstoets. Dit keer de provinciale "Hoofdklasse" in Goudswaard. Bij deze vaardigheidstoets speelt ook een OVD (Officier Van Dienst) mee die gekoppeld is aan de post.

Het scenario was als volgt;
Bij Bosman Watermanagement wordt door een aantal mensen overgewerkt. Een medewerker van kantoor constateert een brand in het archief op de eerste verdieping. Hij alarmeert de brandweer en brandweer Goudswaard komt als eerste voertuig ter plaatse.
De bevelvoerder constateert in de overgang tussen het kantoor en de loods een brand en schaalt op naar middelbrand. De spelende ploeg kreeg de taak om de loods te verkennen. Hier werden zij geconfronteerd met een brand, een slachtoffer die bekneld zat onder een zware last die uit de kraan was gevallen en een medewerker die was gevlucht en zich had verstopt in een kantoor.
Halverwege de inzet kreeg de OVD te maken met meldingen van prikkelende ogen bij het winkelende publiek bij de SPAR aan de kade.

Aan onze ploeg weer de taak om met elkaar dit incident meester te worden.
Uiteindelijk hebben wij de 3e plaats behaald van de 7 deelnemende ploegen waarmee wij ons geplaatst hebben voor de volgende ronde op 2 juni in Zwijndrecht

Wedstrijdploeg
advertentie
advertentie