Van droom naar werkelijkheid; project Grotewaerd Noordeloos

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld-Giessendam - Aanstaande vrijdag, 21 juni, is het dan zover; het langverwachte moment voor ontwikkelaar Joop den Dunnen van Den Dunnen Projectontwikkeling uit Hardinxveld-Giessendam.

Na zo'n 5 maanden ontwikkelen is het project Grotewaerd verkoopklaar. 'Maar,' zegt hij er meteen bij, 'de koper heeft bij ons nog alle vrijheid om er echt zijn droomwoning van te maken'.

Maanden is er intensief samengewerkt tussen Den Dunnen Projectontwikkeling, Alblasserwaard Makelaars en architect Van der Padt en Partners. Maar voordat er één streep op papier kwam is het project al in de regio aangekondigd en konden geïnteresseerden via een uitgebreide woonwensen enquête aangeven hoe hun droomwoning eruit zou komen te zien. Op deze enquête is door velen gereageerd, waarmee de projectontwikkelaar al een goede indruk kreeg over de vraagstelling hoe het project er in hoofdlijnen uit moest komen te zien. Het schetsontwerp is vervolgens weer aan de geïnteresseerden voorgelegd en wederom kon men hierop reageren. Hierna zijn de laatste wijzigingen aangebracht en is men gestart met de uitwerking.

De plannen zijn nu verkoopklaar, maar kopers krijgen nog alle vrijheid om de woning aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld in plaats van een rieten kap, gekozen worden voor dakpannen. Ook kan de indeling binnen de woning naar wens gemaakt worden, etc.

De ontwikkeling komt op de locatie waar nu nog voormalig veevoerfabriek Van der Ham is gevestigd. De grote silo aan de Giessen springt meteen in het oog, maar de skyline gaat behoorlijk veranderen. Niet dat de locatie minder markant wordt, want het exclusieve project wat ervoor in de plaats komt zal de toegang van Noordeloos vanuit Hoornaar een stuk fraaier maken.

Nu nog zijn twee kanten van de locatie aan het water gelegen, maar door een stuk water erbij te graven komen alle vrijstaande woningen aan het water te liggen. In de bestaande boerderij worden twee woningen gerealiseerd door de gehele woning te renoveren en op te splitsen.

De projectontwikkelaar is overtuigd begonnen aan het proces. Joop den Dunnen; 'De kans die we hebben gekregen om deze unieke plek te transformeren in een unieke, exclusieve woningbouwlocatie hebben we met beide handen aangegrepen. De landelijke ligging, de goede bereikbaarheid en het omringende water zijn componenten die het project wel tot een succes móéten maken.'

Vrijdag 21 juni a.s. van 18.00 tot 20.00 uur start de verkoop van project Grotewaerd in het dorpshuis 'Het bruisend hart' te Hoornaar. Naast de projectontwikkelaar, architect en makelaar zijn er een aantal andere partijen bij aanwezig, om de verkoop te ondersteunen; de tegel- en sanitairleverancier, een woningstylist, een bootleverancier, etc.

Meer informatie is beschikbaar op www.grotewaerd.nl.

advertentie
advertentie