Afbeelding

Extra grond voor brede school

3 juli 2013 om 00:00 Voorpagina

SLIEDRECHT – De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met de aankoop van 1086 extra vierkante meter voor de realisatie van de brede school in Baanhoek-West. Met de aankoop is ruim 1 miljoen euro gemoeid.

Door Caroline Voorbergen

De gemeente had al 2300 vierkante meter ter beschikking, maar dat was niet genoeg om de brede school inclusief diverse voorzieningen (onder ander een crèche) en een schoolplein te realiseren. Daarom koopt de gemeente een extra stuk grond van Bouwfonds waar de projectontwikkelaar aanvankelijk een blok van zeven woningen op gepland had. In totaal is er nu dus 3386 vierkante meter beschikbaar. Zo snel mogelijk wordt gestart met het plaatsen van een tijdelijk huisvesting op de locatie voor leerlingen van de Anne de Vriesschool. Deze moet begin september klaar zijn.

Het voorstel werd woensdag niet zonder slag of stoot aangenomen. Vooral de VVD had vraagtekens. ,,We zijn niet tegen een goede onderwijsvoorziening in Baanhoek-West, maar we denken dat het college zoveel vaart achter het voorstel heeft gezet dat er dure keuzes zijn gemaakt. Waarom nu zo snel beslissen, terwijl voor de tijdelijke huisvesting die extra vierkante meters nog niet nodig zijn? Had de gemeente misschien een afnameplicht bij Bouwfonds?”, vroeg Len van Rekom aan wethouder Hans Tanis. ,,Ik zal heel eerlijk zijn: daar kan ik geen antwoord op geven omdat ik die gegevens op dit moment niet tot mijn beschikking heb”, antwoordde Tanis. Daar moest Van Rekom het mee doen en de VVD stemde derhalve tegen.

PRO Sliedrecht stribbelde ook tegen. ,,De fractie stoort zich aan de snelheid waarmee dit doorgedrukt is. We hadden gehoopt op een tussenoplossing”, zei Hanny Visser, maar haar fractie stemde 'met schroom' voor het voorstel. Ook SGP-CU, CDA en PvdA waren voor.

advertentie
advertentie