B-Brave tekent bij Sony

19 juli 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - B-Brave heeft woensdag een platencontract getekend. De vijfkoppige boyband, die twee weken geleden als derde eindigde in de finale van X Factor, gaat aan de slag voor Sony Music. Dat maakten de jongens woensdagavond bij RTL Boulevard bekend. Jai Wowor, één van de vijf, is blij. ,,Echt heel tof", zei de coole 15-jarige Hardinxvelder.

Door Caroline Voorbergen

De hoofdprijs voor winnaars van talentenjachten als X Factor is altijd een platencontract. Dat zat er voor verliezend finalist B-Brave in eerste instantie dus niet in. Maar gezien de ongekende populariteit van de vijf boys is het geen verrassing dat de grote platenbazen zich al snel meldden. Wat de plannen van Sony zijn weet Jai nog niet. Worden er nieuwe nummers speciaal voor jullie geschreven? Wanneer gaan jullie de studio in? Hij kon er nog geen antwoord op geven. De inkt onder het platencontract is immers nog nauwelijks droog. ,,Ik wacht het allemaal maar af."

Dat doet hij overigens niet met de armen over elkaar op de bank thuis. De jongens zijn druk met optredens door het hele land. Zoals woensdagavond op een Lucky teenage-party in Rijssen, waar B-Brave de hits uit de liveshows van X Factor en de single Up liet horen. Tenminste, voor zover de gillende meiden dat toelieten (zie filmpje).

Grote successen en dus hectische tijden voor de Hardinxvelder, die na de zomer naar Thorbecke in Rotterdam gaat. Een scholengemeenschap die binnen het onderwijsprogramma ruimte biedt aan talentontwikkeling op cultureel en sportief gebied. Dat het desondanks moeilijk zal worden school en zangcarrière te combineren, beseft Jai maar al te goed. ,,We zullen zien hoe het gaat. Ik weet in ieder geval dat ik dit - optreden en muziek maken - heel graag wil. Altijd al gewild."

Jai was op 10-jarige leeftijd al een ster in de musical Tarzan en stond toen 24 avonden op het podium in het grote Circustheater. Zijn vier jaar oudere zus Tessa speelde in 2006 een rol in The Lion King.

advertentie
advertentie