De Gezonde Regio start met cursus Psyfit

19 juli 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Gezonde Regio start dit najaar met de cursus PsyFit. De cursus, die bestaat uit zes bijeenkomsten, is bedoeld voor iedereen die wil werken aan zijn of haar mentale fitheid. Door oefeningen, uitleg en tips leren deelnemers om gelukkiger en meer ontspannen in het leven te staan. De cursus is ontwikkeld door het Trimbos-instituut, samen met De Gezonde Regio en wordt gegeven door professionals van Yulius en Rivas.

PsyFit is voor iedereen boven de 21 jaar, die zich meer in balans wil voelen en meer grip wil hebben op zijn/haar mentale fitheid. De groep komt de eerste drie lessen wekelijks bij elkaar, daarna iedere twee weken. Naast een theoretisch gedeelte gaan de deelnemers actief aan de slag met oefeningen en opdrachten. In de cursus komen onderwerpen aan bod als: Richting geven aan je leven (persoonlijke doelen formuleren), optimistisch denken (leren om de werkelijkheid positief te interpreteren), grip houden op je leven (focussen op oplosbare problemen) en in het hier en nu leven (ervaren wat je doet in het hier en nu).

Prijs en locatie

De cursus wordt vergoed door De Gezonde Regio. Er wordt een bijdrage van vijftig euro gevraagd voor de gebruikte materialen, waaronder een handleiding en boek voor cursisten. De cursus wordt aangeboden in Gorinchem en omstreken en de Drechtsteden.

Informatie en aanmelden

Belangstellenden kunnen zich van maandag tot en met donderdag aanmelden bij het secretariaat van de afdeling Preventie van Yulius (Tel. (078) 654 50 75 of e-mail preventie@yulius.nl). Na aanmelding volgt een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek, waarna geïnteresseerden zich definitief kunnen aanmelden.

De Gezonde Regio

De Gezonde Regio is een uniek samenwerkingsverband tussen Coöperatie VGZ, de vereniging Huisarts en Zorg, Zorgbelang Zuid-Holland, Yulius en Rivas. De Gezonde Regio werkt aan het verbeteren van de gezondheid van de inwoners in de gemeenten Leerdam, Zederik, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Woudrichem en Werkendam. Dat gebeurt door bestaande initiatieven een podium te bieden en door mensen en organisaties te verbinden, maar ook door zelf activiteiten te organiseren op het gebied van leefstijl.

advertentie
advertentie