Kinderen vullen schatkist Morgenslag

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de bibliotheek van Boven-Hardinxveld vulde wethouder Eelke Kraaijeveld onlangs samen met kinderen een schatkist met typische spullen uit deze tijd.

Voor het project '100 talenten' van de bibliotheek mochten kinderen zelf nadenken over de toekomst. In Boven-Hardinxveld wordt rond de zomer van 2014 gestart met de bouw van het woningbouwproject Morgenslag. Wat maken kinderen als zij het voor het zeggen hebben en deze nieuwe buurt in mogen richten? Onder de creaties waren onder andere clubhuizen, sportvelden en speeltoestellen. Verder verzon een van de kinderen een bijzondere woning met een picknicklocatie op het dak.

Schatkistje

Eén van de kinderen kreeg het idee om een schatkist te vullen met typische spullen uit deze tijd. Samen met wethouder Kraaijeveld werd het kistje gevuld. In het kistje zitten onder andere een Donald Duck, een Tina, een krant, persoonlijke briefjes en een mobiele telefoon.

De schatkist wordt later in 'Morgenslag' in Boven-Hardinxveld begraven. Dit gebeurt als de eerste bouwwerkzaamheden voor het project gaan starten. Het is de bedoeling dat de schatkist over 50 jaar weer wordt opgegraven.

advertentie
advertentie