Bijeenkomst over economische visie

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Bestaat onze middenstand over tien jaar nog? Dit was een van de vragen tijdens de bijeenkomst 'Werk aan de winkel', die onlangs door Rabobank Merwestroom werd gehouden. Steeds meer mensen kopen online, alhoewel het bezoeken van een winkel van steen ook blijft bestaan. Een aantal vertegenwoordigers van de gemeente Hardinxveld-Giessendam namen deel aan de dialoog van ondernemers over de uitdaging om consumenten te (blijven) binden.

Cor de Jong (wethouder economie), beleidsmedewerkers Krijn Janssen en Gert-Jan Nieuwland leverden hun bijdrage aan de groepsessies. Het sleutelwoord in de gesprekken was ‘samenwerking’; samenwerking onderling, samenwerken binnen ondernemersverenigingen, samenwerken met lokale gemeenten en met banken. Dit sluit aan bij de wens van de gemeente om de lokale economie te stimuleren. Daarom wordt een economische visie ontwikkeld. De kennis en ervaringen van ondernemers wordt hierin verwerkt.

Samenwerken

De bijeenkomst ‘werk aan de winkel’ levert informatie op over wensen en knelpunten die ondernemers in onze gemeente ervaren. Andere werkgroepen buigen zich over de onderwerpen Bouw, Industrie, Agrarische sector, ZZP’ers , Maritieme sector en Dienstverlening. Naar verwachting ligt er in het najaar van 2013 een concept van de economische visie.

advertentie
advertentie