Leen van den Herik zoekt foto's uit zijn jeugd

30 juli 2013 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN:

In niet lang vervlogen dagen, voor er digitale camera's waren en fotograferende telefoontjes, werd sporadisch een foto gemaakt en op papier bij een fotograaf afgedrukt. Verder werden alle opgedane beelden opgeslagen in het geheugen, hetgeen weer de oorsprong is van het begrip 'fotografisch geheugen'. Dit was een makkelijke en goedkope oplossing van de individuele mens, met als beperking dat de leeftijdsslijtage door ouderdom dit fotoalbum normaliter toch wel wat verkleinde.

Voordat ik toe was aan deze slijtage, werd ik op jonge leeftijd overvallen door een beroerte met een voldoende hersenbeschadiging om mijn tienerbeelden deels te wissen, zoals veel van mijn klasgenoten van de School met de Bijbel van meester Sluimer uit Boven Hardinxveld van 1958 tot 1964, en de Calvijn-MAVO van 1965 tot 1969 en ook mijn lieve vriendinnen en vrienden uit die periode.

Heel spijtig, want het waren van die mooie tieners, dus wie mij kan helpen aan een korte blik op foto's uit die tijd, om ze daarna onbeschadigd weer mee terug te nemen, zou mijn geheugen een grote dienst bewijzen. Het gaat mij dus niet om beelden van de huidige welgesteldheid met kinderkroost en kleinkinderrijkdom, maar écht om plaatjes uit die tijd. Hoeft niet per se een plaatje te zijn waar ik ook op sta, al mag dat wel natuurlijk...

Scans van afbeeldingen kunnen mij worden gemaild op voettocht@hotmail.com of een fotokopie worden toegezonden naar mijn postadres: Kwakernaat 10, 4205 PK Gorinchem. Mag ik wel een blik werpen in een fotoboek, maar dan ter plaatse bij de eigenaar? stuur me dan een mail met naam, adres en telefoonnummer en ik maak een afspraak voor een kort bezoekje.

Via Schoolbank en Facebook heb ik al enkele voormalige jaargenoten herontdekt, maar er missen er nog velen!! Wie helpt mij verder?

Met hartelijke groet,

Leen van den Herik, destijds woonachtig in de Weteringstraat en aan de Nieuweweg.

advertentie
advertentie