'Boten- en camperbeurs impuls voor toerisme'

24 september 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het is weer tijd voor de jaarlijkse Boten- en Camperbeurs. Komende vrijdag en zaterdag wordt deze voor de 26e keer in Gorinchem georganiseerd. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 25.000 bezoekers naar de stad.

Door Majda Ouhajji

Tijdens de beurs worden er in de Lingehaven en bij Sleeuwijk Yachting boten verkocht. Zo wel in de Lingehaven als in Sleeuwijk liggen zo’n honderd boten. Op het terrein Buiten de Waterpoort worden nieuwe en tweedehands campers verkocht. Ook is daar zaterdag een markt waar allerlei scheepsartikelen verkocht worden en een markt met informatie voor camperaars.

Johan Hania van de veerdienst Gorinchem noemt de beurs een impuls voor de stad, de haven en het toerisme: ,,We willen laten zien waar we als stad toe in staat zijn en hopen en geloven dat we door de beurs de economische motor draaiende houden. Door de boten die verkocht worden.”

De beurs is gericht op recreatievaart. Vorig jaar werd de botenbeurs voor het eerst gecombineerd met campers. Dat werd met enthousiasme ontvangen en dus zijn ze er dit jaar weer bij.

Vrijdagmiddag om 12 uur is de opening door burgemeester Anton Barske. De nieuwe ‘Mooi Gorinchem-app zal dan ook de lucht in gaan. Deze app bevat informatie voor bewoners en toeristen over muziek, cultuur, natuur en meer. Ook zal dan de nieuwe straatverlichting langs de Lingehaven overgedragen worden aan de gemeente Gorinchem.

Hania: ,,Op zaterdag is er ook een braderie, entertainment, er lopen bandjes rond en er staan overal bedrijven. Het wordt een gezellige dag.” Onder andere het Arkels Visserskoors, het Gorinchemse Taas en de Heeren van het Goede Leven zullen op de beurs te vinden zijn.

,,Wat ook heel leuk en bijzonder is,” zegt Hanis ,,is dat Damen een nieuw schip heeft dat Buiten de Waterpoort komt te liggen. Het is vrij nieuw, voor windmolenparken, en kan door bezoekers bezocht worden. Damen geeft rondleidingen. Normaal krijg je die kans niet.”

Omdat de beurs zowel in Gorinchem als in Sleeuwijk wordt gehouden, is de veerdienst tijdens de Boten- en camperbeurs tussen deze twee plekken gratis. Net als de afgelopen vijf jaar. Tussen de reguliere veerdiensten door, zal er een extra boot, de Gorinchem 6, varen, om bezoekers heen en weer te brengen.

Hania verwacht ongeveer 2.000 extra bezoekers voor de veerboot. ,,Het is gratis, we werken hiervoor samen met Sleeuwijk Yachting. We vinden het belangrijk dat mensen het ene beursterrein en het andere op een goede manier kunnen bezoeken, zonder te hoeven betalen. De beurs is immers ook gratis.”

advertentie
advertentie