Open dag Beatrixziekenhuis

26 september 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houdt zaterdag 28 september een open dag. Van 10.00 tot 15.00 uur is het ziekenhuis geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten en verschillende activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de open dag staat de nieuwbouw van het Beatrixziekenhuis centraal. Er vinden verschillende activiteiten plaats in de nieuwe centrale hal en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen langs een aantal nieuwe afdelingen. ,,We zijn erg trots op de bouwonderdelen die inmiddels zijn afgerond en we delen dit graag met de inwoners van de regio", zegt Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis. ,,Onze betrokken medewerkers staan klaar om bezoekers meer te vertellen over het ziekenhuis en onze zorg."

Om te zien wat er gedaan wordt om een operatie zo veilig mogelijk uit te voeren, gaan de rondleidingen onder andere langs het operatiecomplex. Daarnaast wordt er op één van de nieuwe poliklinieken een demonstratie gegeven van een maag-/ darmonderzoek en krijgen bezoekers een kijkje op de gloednieuwe dagbehandeling. ,,De verschillende afdelingen opereren vaak achter de schermen en zijn voor mensen niet zichtbaar", zegt Lormans. ,,Tijdens de open dag willen we juist deze afdelingen openstellen om te laten zien wat we allemaal doen om de zorg op een betrokken manier te leveren."

Naast rondleidingen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Lormans: ,,Voor jong en oud is er iets te doen. Zo kunnen bezoekers onder andere hun cholesterol en bloedsuiker laten meten of een looptest doen met een fysiotherapeut. De kleintjes kunnen zich uitleven op een springkussen, een kijkje nemen in een ambulance of zich laten schminken. Daarnaast kunnen zij hun pop of knuffel meenemen om te laten onderzoeken door een heuse poppendokter."

Op de informatiemarkt staan verschillende zorgprofessionals klaar om bezoekers meer te vertellen over de zorg in het Beatrixziekenhuis. Bijvoorbeeld over de diabeteszorg, hartrevalidatie en borstkankerzorg. Maar ook voor de zorg na opname in het Beatrixziekenhuis is aandacht tijdens de open dag.

Aangeraden wordt om, indien mogelijk, niet met de auto te komen in verband met de verwachte drukte. Voor meer informatie: www.beatrixziekenhuis.nl.

Fotobijschrift: Net echt! In het nieuwe operatiecomplex van het Beatrixziekenhuis vertellen de medewerkers van het ziekenhuis de bezoekers graag over hun werk.

advertentie
advertentie