3.000 Bezoekers verkennen Beatrixziekenhuis tijdens open dag

28 september 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De open dag van het Beatrixziekenhuis trok zaterdag 28 september veel bezoekers. 3000 Inwoners uit de regio bezochten het Gorcumse ziekenhuis: om een kijkje te nemen in de nieuwe centrale hal, een bezoek te brengen aan de informatiemarkt en deel te nemen aan één van de rondleidingen. Daarnaast maakte het ziekenhuis gedurende deze dag de winnaars van de tekenwedstrijd 'Ziekenhuis van de toekomst' bekend.

Ruim 140 vrijwilligers stonden klaar om de grote toestroom van bezoekers welkom te heten en rond te leiden in hún ziekenhuis. Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers een kijkje achter de schermen van de nieuwe dagbehandeling, OK en poliklinieken. In totaal vonden er 80 rondleidingen plaats.

Op de informatiemarkt was eveneens sprake van een gezellige drukte. Bezoekers konden hier onder andere kennismaken met tal van disciplines uit het Beatrixziekenhuis; van laboratorium tot diabeteszorg. Daarnaast waren er andere Rivas-onderdelen vertegenwoordigd, waaronder kraamzorg en het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl. Actief deelnemen was mogelijk door middel van een bloedsuikertest of door een eigen tube zalf te maken. Echte fanatiekelingen konden bij de stand van De Gezonde Regio hun zojuist verorberde versnapering er weer af trainen op een hometrainer.

Voor de allerkleinste bezoekers was er een speciale kinderhoek waar de kinderen hun arm konden laten gipsen en de poppendokter en schminkers klaarzaten. Buiten keken zij hun ogen uit bij de ambulance en leefden zij zich uit op het springkussen.

Winnaars tekenwedstrijd

In het kader van de verbouwing heeft het Beatrixziekenhuis basisschoolleerlingen uit Leerdam en Gorinchem uitgenodigd hun 'Ziekenhuis van de toekomst' te tekenen. De winnaars van deze tekenwedstrijd werden bekendgemaakt tijdens de open dag. Anne den Hartog uit Leerdam en Tygo Versendaal, Sterre Rietveld en Cas de Vries uit Gorinchem kregen als echte winnaars een VIP-rondleiding door het ziekenhuis. Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis en Mascha Ratten, teamleider dagbehandeling, namen hen en hun familie mee naar een aantal bijzondere plekken in het Beatrixziekenhuis. Een van deze plekken was de directiekamer waar de vier winnaars hun prijs ontvingen.

advertentie
advertentie