Wim Hol Memorial voorlaatste loop in Grote Rivieren Loopcircuit

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De twaalfde editie van de Wim Hol Memorial, de loop over tien Engelse mijlen, in Papendrecht is op zaterdag 12 oktober de voorlaatste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2013. Voor Henk-Jan den Braven is het zijn eerste start als koploper in het klassement.

De man uit Hoogblokland nam de leiding over in het Grote Rivieren Loopcircuit van Arjan Kaashoek tijdens de Loop naar de Pomp in Noordeloos in september. Elf puntjes scheiden de beide lopers uit de Alblasserwaard, en Gorcumer Hafid Chaaby volgt kort daarop op plek drie. Het klassement vertekent wel een beetje, omdat de lopers volgende maand hun slechtste drie resultaten mogen wegstrepen, na de afsluitende Poort6-loop in Gorinchem op 9 november.

Vooral Albert Meijer, nu nog buiten de top tien, ligt op de loer. Maar om voor de eindzege in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit in aanmerking te komen moet Meijer in Papendrecht of in Gorinchem een goed resultaat lopen. Bij de vrouwen heeft Anne Zijderveld al vijf van de acht wedstrijden gelopen. Haar kan de eindwinst niet meer ontgaan.

De Wim Hol Memorial is een Atletiekunie-wedstrijd met een wedstrijdloop over tien Engelse mijlen, 16,1 kilometer, en een prestatieloop over de hele en halve afstand. Start en finish liggen op de atletiekbaan van AV Passaat in Papendrecht, aan de Andoornlaan 38. Het parcours loopt over de polderwegen rond Papendrecht en Sliedrecht. De wedstrijd- en prestatieloop over tien Engelse mijlen begint om 14.00 uur en de prestatieloop over vijf kilometer om 12.45 uur.

Voorinschrijven is tot 9 oktober mogelijk via www.inschrijven.nl en op de dag zelf in de kantine van Passaat. Voor de beste drie atleten in alle categorieën, bij de mannen tot en met M65 en bij de vrouwen tot en met V55, is er prijzengeld.

Meer informatie over de Wim Hol Memorial en alle klassementen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie