River Trotters D1 start seizoen met verlenging

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De eerste wedstrijd van het seizoen na het kampioenschap traden de door Hoek & Blok gesponsorde River Trotters Dames aan tegen Flax Field Fighters D2. In de eerste periode ging de strijd gelijk op. De FFF dames speelden een zoneverdediging, waar de RT-dames even aan moesten wennen. De tweede en derde periode werden gewonnen door de FFF dames, waardoor de stand na drie periodes uitkwam op 21-26 voor FFF. RTdames hadden al 2 aanvalsspellen geprobeerd tegen de zoneverdediging, maar omdat dat niet helemaal goed verliep is er een derde spel geprobeerd. Hierdoor kwam er wat meer ruimte in de aanval en werd in de vierde periode de achterstand ingelopen tot een 31-31 bij het fluitsignaal.

Na de verlenging ging RT vliegend van start. Binnen 2 minuten waren zij al 4 punten uitgelopen en deze voorspong werd verstevigd door een aantal strafworpen. Eindstand 38-33 voor de RT dames. Topscorer was Karin Renaud met 11 punten.