Wijkagent Den Besten: "Aandacht"

19 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Beste lezer, onder u zullen er diverse personen zijn die in het verleden een beroep hebben gedaan op de politie. Of het nu een melding is geweest van een verdachte situatie, een ernstig(er) vergrijp of misschien zelfs een roep om aandacht, u verwachtte wat van de politie….. En terecht.

De Politie is een organisatie die u verder kan helpen bij uw melding of hulpvraag. Vooral als wijkagent zijn taken als signaleren, adviseren en doorverwijzen van groot belang, wanneer je de frontliner bent binnen het wijkgericht werken. Maar ik zou er daar graag eentje bij willen voegen, namelijk investeren.

Investeren in de wijk en in uw meldingen is belangrijk om de criminaliteit te bestrijden en om meer draagkracht te creëren om dit laatste gezamenlijk aan te pakken. Maar ook om te werken aan een zelfredzame maatschappij, waarin men elkaar aanspreekt op incorrect gedrag, waarin men elkaar (ongevraagd) helpt wanneer iemand hulpbehoevend is en waarin men elkaar met respect voor normen en waarden behandelt. Kortom, een maatschappij mét elkaar, vóór elkaar en dóór elkaar.

Ik ben me ervan bewust dat de aandacht die u van de politie vraagt voor 'uw zaak' optimaal zou moeten zijn, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er wordt steeds meer aan en van u gevraagd, maar ook van u verwácht. Enkel een melding doen bij de politie lijkt daarom geen vanzelfsprekendheid meer te zijn.

Persoonlijk heb ik dat in het verleden ook mogen ervaren; ik werkte toen net bij de politie. Nam ik eerst de aangiftes op van de diefstal van fietsen, nu was ik zélf degene die aangifte moest doen van de diefstal van een fiets: mijn éigen fiets! Op standaard vragen zoals ´hoeveel versnellingen zaten er op uw fiets´ en ´was de fiets voorzien van stickers van een rijwielhandelaar´ moest ik het antwoord schuldig blijven. Pas tóen besefte ik dat het doen van een melding bij de Politie niet ´zomaar´ iets is. En ook ík wilde dat mijn aangifte met voorrang behandeld werd, men eerst míjn melding zou oppakken en alle andere zaken opzij zou leggen.

Vanaf deze kant spreek ik dan ook het vertrouwen uit dat we u mogen blijven dienen in uw meldingen en u én uw zaak de juiste aandacht kunnen geven die we prefereren en welke het verdient. Eveneens spreek ik de hoop uit dat, ook al voldoet het niet geheel aan uw verwachtingen, u content bent met het uiteindelijk resultaat en dat de geschonken en verkregen aandacht naar uw en onze tevredenheid is.

Vriendelijke groet,

Dennis den Besten

Wijkagent Hardinxveld-Giessendam

advertentie
advertentie