River Trotters laat potentie zien

22 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De basketballers van u2 River Trotters slaagden er zaterdag niet in om te winnen van Punch. Toch kijken zij tevreden terug op de eindstand van 46-91. Punch komt uit de promotiedivisie en speelt dus enkele stappen hoger dan het team van de River Trotters. De Hardinxvelders zetten een uitstekende eerste helft neer (ruststand 31-34) waarin de potentie van deze groep jongens goed tot uiting kwam.

Niek van Vliet, Bart Hettema, Arco van Genderen, Yannick Oudakker en Peter Hoogendoorn gingen vol goede moed het veld in. De tactiek was om zo fel mogelijk te beginnen en hopelijk de tegenstander te overrompelen. Dit liep net even anders. Het eerste kwart wordt met 13-18 verloren. Het tweede kwart verloopt spannend. Met nog minder dan een minuut in de eerste helft is het verschil nog maar drie punten. River Trotters weet niet meer te scoren maar met een stand van 31-34 in de eerste helft hoeven zij zich nergens voor te schamen. In het derde en vierde kwart laat Punch zien dat het wat goed te maken heeft. UIteindelijk nam Punch de overwinning mee naar huis. (46-91).

Komende zaterdag strijdt u22 River Trotters om 21:00 uur tegen Binnenland uit Barendrecht voor de tweede plek in de competitie.