Poort6-loop

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De jubileumeditie van de Poort6-loop in Gorinchem is zaterdag 9 november het slotevenement van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. In een aantal categorieën zijn de eindzeges al helemaal of zo goed als vergeven, maar in het mannenklassement is er nog niets beslist.

Komt Albert Meijer naar Gorinchem om de eindzege te betwisten? Als hij aan de start verschijnt, lijkt de man uit Ede vrijwel zege van overall-winst in het klassement. Hij loopt dan namelijk zijn vijfde wedstrijd in de serie van acht en na de Poort6-loop mogen alle lopers hun drie slechtste scores wegstrepen. Een enigszins acceptabele finishplaats op de atletiekbaan van Typhoon is voor Meijer voldoende om winnaar te worden van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2013.

Thuisloper Nabil Karimi en Henkjan den Braven uit Hoogblokland zitten in de wachtkamer. Als Albert Meijer meedoet aan de 25ste editie van de Poort6-loop strijden ze om de tweede plek overall. Zo niet, dan zijn zij de voornaamste kanshebbers voor eindwinst.

Bij de vrouwen is Anne Zijderveld een klasse apart geweest dit seizoen. De Poort6-loop zou haar vijfde zege zijn in het loopcircuit dit jaar. Vorig jaar werd ze in Gorinchem echter op de streep geklopt door Vanessa Hartman en die is er op 9 november opnieuw bij.

De Poort6-loop gaat over tien kilometer. Het startschot klinkt om 14.00 uur op de baan van AV Typhoon aan de Schelluinsekade 22. Daarvoor zijn er al jeugdlopen over één en tweeënhalve kilometer en een prestatieloop over vijf kilometer. Het parcoursrecord werd in 2000 gevestigd door Neals Strik: 30.37. De snelste vrouw ooit in de Poort6-loop was Wilma van Onna in 2001: 34.08.

Voorinschrijven voor de Poort6-loop is tot en met 5 november mogelijk via www.voorinschrijven.nl. Alle tussenklassementen uit het Univé Grote Rivieren Loopcircuit en meer informatie over de Poort6-loop zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie