Informatieavond vuurwerkangst bij dieren

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Veel honden, en hun eigenaren, krijgen tijdens de laatste periode van het jaar te maken met jaarlijks terugkerende angst voor vuurwerk. Dierenziekenhuis Gorinchem houdt daarom een gratis informatieavond voor eigenaren van honden met vuurwerkangst. Deze avond zal plaatsvinden op woensdag 13 november, om 20.00 uur, in het Dierenziekenhuis aan de Grote Haarsekade 121 in Gorinchem.

Veel honden en katten hebben last van angst voor harde geluiden, oftewel vuurwerkangst. Veel eigenaren weten vaak nog onvoldoende over de mogelijkheden om vuurwerkangst te voorkomen of te behandelen. Tijdens de informatieavond geeft assistente Marianne Westdorp, tevens eigenaresse van hondenschool ‘De Lingestreek’, meer informatie over het ontstaan en het (h)erkennen van vuurwerkangst. Dierenarts Vivian van Essen bespreekt vervolgens de mogelijke behandeling van deze angst met behulp van medicatie, voedingssupplementen en feromonen. Eigenaren worden verzocht om hun huisdieren niet mee te nemen. Aanmelden kan via: gorinchem@dierenzorggroep.nl.

Dierenziekenhuis Gorinchem is onderdeel van Dierenzorggroep, een organisatie bestaande uit vijftien klinieken. In Gorinchem wordt eerste- en tweedelijns diergeneeskunde zorg voor gezelschapsdieren verleend door vier dierenartsen en zes assistentes. De kliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Daarnaast is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Er wordt gewerkt met spreekuur op afspraak. Dierenziekenhuis Gorinchem is te bereiken op 0183-624637 of gorinchem@dierenzorggroep.nl.

advertentie
advertentie