Denk en Zet wint thriller

2 november 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zaterdagmiddag 5 uur. Denk en Zet damt thuis tegen Raes Maastricht. De spanning zindert door de zaal. Zo'n 25 man drommen samen rond het bord van de laatste partij. De tussenstand is 9-9 en Peter de Hek prakkezeert zich suf om zijn kleine voordeeltje te verzilveren. Wat is het moeilijk, nog maar eens rekenen. En dan, na nog wat hersengekraak, ziet hij het winnende plan voor zich. Enkele zetten later kan hij de felicitaties in ontvangst nemen. Slopende sport, dat dammen.

Het begon niet best voor de Giessendammers. Al na anderhalf uur dammen verslikte Jonathan Mentink zich in een niet al te lastige variant: 0-2. Na een remise van Piet Trapman was het Peter Hartog die zijn ploeg langszij de Limburgers bracht met een fraaie damcombinatie. Joop Kwakernaak, weer aan het eerste bord geposteerd, wist even later zijn sterke opponent op remise te houden, zodat een 4-4 tussenstand op het scorebord verscheen. Denk en Zet had op 5 van de 6 overgebleven borden licht voordeel, maar het kwam er niet uit: achtereenvolgens remiseerden Peter van Noordennnen, Piet Verkaik, Wim Kalis, Mijndert Verkaik en Ad de Hek. Het zou nog ruim een half uur duren voor Peter de Hek de 11-9 eindstand liet aantekenen. Een mooie en nuttige zege voor Denk en Zet, dat ook dit jaar weer alles op alles moet zetten om het hoofd in de nationale eerste klasse boven water te houden.

In de provinciale competitie won het eerste achttal met 11-5 van NDV. Tegenover een nederlaag van Piet Trapman stonden overwinningen van Wim Kalis, Ad de Hek, Fien de Jager en Jonathan Mentink. Peter van Noordennen, Piet Verkaik en Gertjan van Herwaarden speelden zich naar een puntendeling. Het tweede achttal kwam stilletjes thuis uit Mookhoek met een 11-5 nederlaag.

advertentie
advertentie