'Samen bezorging krant verbeteren'

16 april 2018 om 08:55 lokaal

H'VELD-G'DAM ,,Elke krant die de lezer niet bereikt is er één te veel", zegt Wiljo Klein Wolterink, directeur-uitgever van BDUmedia. Vandaag lanceert hij een nieuwe aanpak om de bezorging van titelnaam te verbeteren. De trouwe lezers spelen daarin een cruciale rol.

Een mega-operatie. Zo kun je de verspreiding van de gratis weekbladen van BDUmedia zeker noemen. In totaal worden er wekelijks twee miljoen kranten afgeleverd bij de lezers. ,,Verspreiding is een specialisme. Daarom hebben we deze klus uitbesteed aan meerdere professionele organisaties", legt Klein Wolterink uit.

Ondanks deze forse investering merkt BDUmedia net als andere uitgevers dat het een grote uitdaging is om het kwaliteitsniveau van de bezorging op peil te houden. ,,Goede krantenbezorgers zijn tegenwoordig over het algemeen steeds lastiger te vinden, zeker in gebieden waar de vergrijzing hoog is. Het gevolg is dat mensen hun lokale krant soms helaas niet in hun brievenbus aantreffen. Vervelend voor de lezer en vervelend voor onze mensen, die wekelijks hard werken aan de productie van de krant." 

 

MONITOREN In tegenstelling tot de verspreiding houdt BDUmedia de afhandeling van bezorgklachten, gemiddeld zo´n 550 per week voor alle weekbladen, bewust in eigen hand. ,,Onze uitgaves kunnen alleen maar succesvol zijn als ze de lezer bereiken. Wij willen dan ook zelf monitoren of onze kranten in de juiste brievenbussen worden afgeleverd." 

Naast de afhandeling van bezorgklachten doet BDUmedia ook geregeld steekproeven. De komende maanden zal dit nóg vaker gebeuren. Klein Wolterink: ,,Om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren, hebben we de capaciteit van onze service-afdeling verdubbeld." 

 

NIEUWE AANPAK Daarnaast is de procedure om bezorgklachten te melden verbeterd. Op  de website titelnaam staat onderaan onder het kopje 'bezorging' een formulier waar iedereen eenvoudig een bezorgklacht kan melden. ,,Nieuw is dat je direct na het melden van de klacht een e-mailbevestiging krijgt met daarin een link naar de digitale versie van titelnaam. Op die manier heb je toch direct toegang tot het lokale nieuws. Ook staat in die e-mail een overzicht van afhaalpunten voor de papieren krant. Een week na de klacht ontvangt de lezer nog een e-mail met de vraag of de krant afgelopen week wel bezorgd is." 

 

MELD BEZORGKLACHTEN Klein Wolterink vraagt lezers die geen krant hebben ontvangen om dit altijd via het online formulier op titelnaam te melden.  ,,Wij willen zo goed mogelijk in kaart brengen op welke adressen onze kranten niet worden afgeleverd. Elke krant die de lezer niet bereikt, is er namelijk één te veel. Om de kwaliteit van de bezorging te kunnen verbeteren, hebben wij onze lezers hard nodig." 

 

Een bezorgklacht melden? Ga naar titelnaam en klik onderaan op de website op ´bezorging'. 


--


Met vriendelijke groet,


Mirjam de Swart
Redacteur BDUmedia


0184-612511
06-21526543
m.d.swart@bdu.nl
Twitter: MirjamBDU


Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag


Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.


BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

advertentie
advertentie