Afbeelding
Archief BDUmedia

Gemeenteraad papierloos

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De gemeenteraad heeft tijdens de raadsbijeenkomsten van 31 oktober voor het eerst volledig papierloos gewerkt. Papierloos werken door de raad levert de gemeente over 2014 een verwachte kostenbesparing van ruim € 6.000 euro op. De raadsleden zijn positief over deze nieuwe ontwikkeling. Raadslid Joop Kuipers: "Als raadslid is het belangrijk met de tijd mee te gaan en de kostenbesparing is natuurlijk een mooi bijkomend voordeel."

Projectleider Pierre Versfeld legt uit: "De belangrijkste argumenten om de raadsleden digitaal te laten werken zijn gebruikersgemak en kostenbesparing". Het laten afdrukken en rondzenden van dikke stapels raadstukken behoort nu tot het verleden. Raadsleden kunnen met hun notebook (of tablet) digitaal raadsstukken opvragen via het Raadinformatiesysteem. Hiervoor kunnen raadsleden inloggen in een besloten omgeving.

Na de succesvolle pilot 'Digitaal werken raad' is besloten de hele gemeenteraad papierloos te laten werken. In de pilot draaiden Henk van Tilborg, Marko van Loon, Jasper de Jog, Jan de Vos, Anita IJzerman en Cor van Vliet mee. Raadslid Cor van Vliet: "De pilot was een mooie gelegenheid om te kijken en mee te denken over de mogelijkheden van het digitale werken. Zo konden we bijvoorbeeld zelf ideeën inbrengen over de manier waarop wij de informatie digitaal aangeleverd krijgen."

Jan de Vos vult aan: "Een wens van de pilotleden was om digitaal aantekeningen te maken op de documenten. Met een speciaal softwarepakket is dit mogelijk geworden en kunnen de aantekeningen die voorheen op papier werden gemaakt nu digitaal worden toegevoegd."

advertentie
advertentie