'Van goede snert blijf je eten'

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

Tsjech Vesely wint titel Snertkampioen 2013

H'VELD-G'DAM - Winkelvereniging De Giessenhof bestempelt de eerste snertfair tot een groot succes. Bezoekers die het vuige herfstweer trotseerden om naar de Peulenstraat te komen afgelopen vrijdagavond, werden beloond met een zeer smakelijk kopje erwtensoep. De lekkerste bleek uiteindelijk van Petr Vesely, oorspronkelijk uit Tsjechië.

Een kleine beschrijving van de fair op vrijdagavond: ideale weersomstandigheden, een hoop enthousiaste mensen op de been die allemaal konden proeven van de erwtensoep en vrolijke deuntjes van de Hooi en Stro Kapel. Petr Vesely werd uitgeroepen tot allereerste snertkampioen van Hardinxveld-Giessendam. Cora Versteeg, media-adviseur BDU: ,,De jury bestaande uit mijzelf, Frank Honders van restaurant Kampanje en wethouder Cor de Jong waren het unaniem eens over de uitslag. Vesely had echt de allerlekkerste erwtensoep gemaakt; daar blijf je van eten.'' Gera Stasse werd tweede en met een eervolle vermelding was Ria van Dis (van opticien Jan van Dis) derde.

Vesely toonde zich een uiterst blije en trotse winnaar. De Tsjech, die al meer dan veertig jaar in Nederland woont, voelt zich op en top Hollander en is dol op de nationale specialiteit snert. Samen met zijn kleinzoon deelde hij tien liter soep uit. Wethouder Cor de Jong reikte de prijs aan Vesely uit: een dinerbon van restaurant Kampanje en een sjerp met daarop 'Snertkampioen 2013'.

De snert van de in totaal vijftien deelnemers vond gretig aftrek, want tegen 20.00 uur bleek bij bijna iedereen de pan al leeg. Iedere bezoeker had zo zijn of haar favoriet. Jurylid Versteeg bemerkte namelijk een groot verschil tussen de soepen. ,,Dat deed echter niets af aan de kwaliteit ervan. De snertkokers hebben allemaal hun uiterste best gedaan om een heerlijke soep te presenteren. Mede dankzij hen kon het actiebestuur van de Giessenhof dit evenement organiseren.''

advertentie
advertentie