Afbeelding

Vriendenschaar als enige nog zonder puntverlies

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een goed bezette sporthal De Wielewaal behaalde Vriendenschaar haar 2e overwinning in dit nog jonge zaalseizoen. De ploeg had genoeg aan een kwartier uitstekend korfbal om tegenstander DES op grote afstand te zetten en die voorsprong vast te houden. Door deze overwinning is Vriendenschaar de enige ploeg die nog geen puntverlies heeft , en is het dus koploper in deze 1ste klasse D.

Bij Vriendenschaar ontbrak routinier Mees v.d.Waal van Dijk, die op zijn werk een knieblessure heeft opgelopen. Zijn vervanger was de lange rebounder Erwin Rietveld, die op een goed competitiedebuut in de zaal kan terugkijken.

Vriendenschaar had het in het eerste kwartier van de wedstrijd moeilijk om de fel op ballijnen verdedigende Delftenaren te bespelen. Hoewel de CABholland ploeg het betere van het spel had, nam het opportuun spelende DES steeds een voorsprong. Met name het 2e aanvalsvak moest duidelijk wennen aan de gewijzigde vakopstelling door het ontbreken van Mees v.d.Waal van Dijk.

Maar na de 3-4 achterstand kreeg het publiek waar voor haar geld. Uitstekend combinerend en goed schietend werden 9 doelpunten op rij gescoord binnen 12 minuten en was de wedstrijd nog voor de pauze beslist. DES werd in die periode overklast en kreeg het ene na het andere fraaie doelpunt tegen en kon zelf niet meer tot scoren komen, zodat de rust inging met 12-4.

In de 2e helft lieten de groenzwarten de teugels vieren, met name verdedigend ebde de concentratie wat weg. DES bleef bewonderenswaardig knokken voor een beter resultaat, waardoor het een zeer grote nederlaag wist te voorkomen.

Hoewel Vriendenschaar goed uit de startblokken kwam en door 2 fraaie treffers van Angela Korevaar al snel de voorsprong vergrootte naar 14-4, verzuimde het om in de 2e helft een monsterscore te behalen.

Om en om scorend bleef de voorsprong gehandhaafd en speelde Vriendenschaar de wedstrijd rustig uit. Met zijn 8ste doelpunt bepaalde Sebastiaan de Jong in de laatste minuut de eindstand op 21-13, en kon het trainerskoppel Leon Kwakernaar en Gerard Streefkerk tevreden terugkijken op een goede start van deze zaalcompetitie.

Volgende week speelt Vriendenschaar uit tegen RWA , dat met 3 punten op de gedeelde 2e plaats staat. Deze wedstrijd in de sporthal in Rhoon begint om 16 uur.