Lezing over feesten en middenstanders

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Feesten en middenstanders in vroeger tijden. Zo luidt de titel van de lezing die de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen op donderdag 28 november om 20.00 uur in De Til in Giessenburg organiseert. De fotocommissie van de vereniging, bestaande uit Teus Roza en Piet Schreuders, heeft in samenwerking met Willem Deurloo het fotoarchief van de vereniging doorgenomen en een interessante fotoreportage samengesteld. Piet Schreuders vertelt het verhaal bij de foto's. Toegang tot deze avond is voor leden gratis, niet-leden betalen 2 euro.

De activiteiten van de geschiedkundige vereniging staan deze maanden geheel in het teken van feest en festiviteiten. Het begon in september met de opening van een nieuwe expositie in Museum Het Reghthuys die als titel heeft: Vieren en Feesten. Daarna organiseerde men in oktober een jubileumfeest vanwege het 25-jarig bestaan van Museum Het Reghthuys en het 35-jarig jubileum van de Geschiedkundige Vereniging. Deze dag trok veel publiek, die genoten van oude foto's, films en de ontmoeting met andere (oud-) dorpsgenoten.

En nu is er dus de foto-avond over feesten en middenstanders. Op deze avond zullen onder andere foto's van de optocht ter gelegenheid van het kroningsfeest van Koningin Wilhelmina (1898) getoond worden, maar ook de festiviteiten in het kader van de onafhankelijkheidsfeesten in 1913 komen aan bod. Verder komen er foto's voorbij van allerlei optochten.

Daarnaast zullen er foto's van middenstanders getoond worden, waarbij gedacht moet worden aan winkeliers en kleine winkeltjes c.q. ondernemers die vroeger in de dorpen Giessen-Oudekerk, Giessen-Nieuwkerk, Peursum en Schelluinen gevestigd waren.

advertentie
advertentie