HKC stelt teleur tegen Kinderdijk

24 november 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na de sinterklaasintocht van zaterdagochtend was iedere HKC supporter in volle verwachting of HKC van Kinderdijk ook nog een kado zou krijgen. Helaas kwam het niet zover zaterdag. Kinderdijk was over de gehele wedstrijd gezien de terechte winnaar in een wedstrijd die van HKC kant eigenlijk nooit echt los kwam.

De belangen voor deze wedstrijd waren duidelijk. HKC moest de punten pakken om aan te haken bij de onderste regionen. Het leek echter niet helemaal wakker vanaf het begin. Het was Kinderdijk dat daar van profiteerde en een snelle 0-3 voorsprong pakte via een schot van Erwin Zanen, een korte kans afgerond onder de korf van Rianne Borsje en een doorloopbal van Jelle Lunenborg. HKC rechtte de rug en kwam via 2 mooie schoten van Emiel Deventer en Stefan de Groot terug in de wedstrijd. Het was wederom Stefan de Groot die via een schot HKC op gelijke hoogte schoot met Kinderdijk. Via een schot in de draai vanuit de korf van Max Donkervoort kwam Kinderdijk opnieuw op voorsprong, Emiel Deventer bracht de stand weer op gelijke hoogte door een mooi schot vanuit het voorveld. Kinderdijk pakte hierna wederom een driepunten voorsprong, ook doordat HKC 2 stippen miste. Via Erwin Zanen (2x) en Max Donkervoort pakte het een 4-7 voorsprong. Via een schot van Emiel Deventer en Kees Baks die een stip meekreeg ,werd het 6-7. Het aanhaken zo vlak voor de rust was lekker. Helaas in de laatste minuut voor de rust kreeg HKC alsnog een doorloopbal tegen via Erwin Zanen en ging HKC rusten met een 6-8 achterstand. Het was duidelijk dat bij Kinderdijk vrijwel alles via de zuiver schietende heren ging, maar de vraag was of HKC dat probleem kon gaan beteugelen. Ook was Kinderdijk qua rebound in het voordeel ten opzichte van HKC en kon daardoor langer naar kansen zoeken.

Net na de rust kreeg HKC wederom een stip, maar die werd helaas gemist. Suzanne Deventer bracht daarna vanuit een mooie doorloopbal de aansluiting 7-8. Tot 10-10 via scores voor HKC van Stefan de Groot, Miranda Rijnhout en Emiel Deventer en voor Kinderdijk Max Donkervoort (2x) . Wederom 2 scores van Erwin Zanen (vrije bal en schot leverden Kinderdijk een 10-12 voorsprong op. Emiel Deventer bracht met een schot HKC voor het laatst deze wedstrijd in het kielzog van Kinderdijk 11-12. Daarna werd de wedstrijd in minder dan 8 min beslist, waar Kinderdijk 5x op rij scoorde voordat Miranda Rijnhout voor HKC iets terug kon doen en er 12-17 van maakte. Daarop volgde direct weer een goal van Kinderdijk voordat de ingevallen Francis Kraaijeveld via een doorloopbal de stand op 13-18 bracht. De wedstrijd kabbelde naar z'n einde, HKC wist nog tweemaal te scoren via Esther de Groot en Kees Baks, Kinderdijk stelde daar evenzoveel goals tegenover en miste nog een stip in de laatste seconden. Een 15-20 nederlaag voor HKC tegen een slimmer spelend Kinderdijk.

Volgende week speelt HKC een uitwedstrijd tegen KOAG in Krimpen aan de IJssel. KOAG wist ook nog maar 2 punten te behalen deze competitie, dus HKC kan aanhaken als het de wedstrijd bij KOAG tot een goed einde weet te brengen.

Scores HKC: Emiel Deventer (5x), Stefan de Groot (3x), Kees Baks (2x), Miranda Rijnhout (2x), Francis Kraaijeveld (1x) ,Suzanne Deventer (1x) ,Esther de Groot (1x)

Scores Kinderdijk: Erwin Zanen (9x), Max Donkervoort (5x), Jelle Lunenborg (3x), Jurre Temmer (1x), Rianne Borsje (1x), Annemarie van As (1x)