Het is goed wonen in plan De Wilgenzoom

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - “Ik kan me nog goed voor de geest halen hoe het er op deze locatie vijf jaar geleden uit heeft gezien.” René Kleian, projectmanager bij BM Projectontwikkeling doelt op de voormalige industriële bebouwing langs de Buiten Giessen die in de afgelopen jaren heeft plaatsgemaakt voor een fraaie nieuwe woonwijk die de projectnaam De Wilgenzoom heeft gekregen. Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn.

Door Ria Scholten

“De wijk wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan woningtypen en heeft voor elk wat wils”, aldus René. “Er zijn rijwoningen en seniorenwoningen gerealiseerd, maar ook twee onder een kap woningen en vrijstaande villa’s. We kunnen met recht van een succesvol project spreken. De ruim negentig woningen zijn, met uitzondering van een vrijstaande villa aan het water, allemaal verkocht.

De Wilgenzoom is een goed voorbeeld van hoe een industrieterrein kan worden getransformeerd tot een wijkje waar het prettig wonen is. Op Google Earth is nog altijd de oude situatie te zien met fabriekspanden die rijp waren om gesloopt te worden en rommelige opslagterreinen. Toen het slopen achter de rug was moest de grond geschikt worden gemaakt voor woningbouw. Vervolgens is het project in drie fasen gerealiseerd.”

“Wonen in plan De Wilgenzoom is om meerdere redenen aantrekkelijk”, verklaart René. “Het wijkje ligt op loopafstand van de winkels en andere voorzieningen, waardoor het ook voor senioren aantrekkelijk is. De autoluwe omgeving zorgt voor een stukje rust en geeft kinderen de ruimte om veilig te spelen. Dit kan zowel op straat als in het voor hen aangelegde speeltuintje. Een aantal woningen is langs het water gesitueerd en dat spreekt veel mensen aan. Er is immers altijd wel iets te beleven. In de zomer varen er bootjes en in strenge winters kan er volop worden geschaatst. Dit zorgt ervoor dat hier fijn wonen is met het nodige vertier.”

René vervolgt: “Uiteraard voldoen de woningen, die zijn ontwikkeld en gebouwd door BM van Houwelingen, aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid, veiligheid en comfort. De ontwikkeling van De Wilgenzoom heeft bovendien een positieve invloed gehad op de leefomgeving in dit rustige stukje Hardinxveld. Zo is de Troelstrastraat helemaal opnieuw ingericht. Iemand die hier vijf jaar niet is geweest zal zijn ogen uitkijken en heel weinig herkenningspunten vinden.”

De villa die nog te koop staat is ingericht als modelwoning en kan op afspraak worden bezichtigd. De riante living biedt rondom uitzicht op de Buiten Giessen. De woning heeft verder drie zeer ruime slaapkamers, een luxe badkamer en een grote naar eigen inzicht in te richten zolderetage.

De projectontwikkelaar/bouwer realiseert momenteel onder andere in de Karekietstraat in Sliedrecht in opdracht van Tablis Wonen een appartementencomplet en negen grondgebonden rijwoningen. Verder wordt met spanning gewacht op het groene licht voor de bouw van een medisch gezondheidscentrum met daarboven zorgappartementen aan de Stationsweg in Hardinxveld.

Foto-onderschrift:

De modelvilla aan de Dreesstraat 11 biedt een fraai uitzicht op de Buiten Giessen

advertentie
advertentie