Afbeelding
Archief BDUmedia

Hardinxveld is goede dienstverlener aan ondernemers

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De gemeente Hardinxveld-Giessendam is volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel een goede dienstverlener aan ondernemers. Hardinxveld-Giessendam behaalde plaats 33 met een 7.3 afgerond. 406 gemeenten zijn onderzocht. Het hoogste cijfer was afgerond een 8, het laagste een 4.

Wethouder Cor de Jong is blij met dit resultaat: ,,Naast het mooie resultaat eerder dit jaar als tweede beste gemeentelijke dienstverlener regionaal, scoren we nu ook landelijk goed met dienstverlening aan onze ondernemers. Dit resultaat sluit prachtig aan op onze economische visie. Het blijkt dat ondernemers en gemeente elkaar weten te vinden. De gemeente wil het bedrijfsleven, zeker in deze economisch moeilijke tijd, stimuleren en ondersteunen bij hun ontwikkeling."

Een groepje van zes onderzoekers belde of mailde elke gemeente met ondernemersvragen. Doel was te achterhalen hoe ondernemersvriendelijk het gemeentelijke apparaat is. Zijn de ambtenaren gemakkelijk te bereiken en geven ze ook nog duidelijke antwoorden?

Elke gemeente in Nederland kreeg een twintigtal vragen voor haar kiezen. ,,Ik heb een webwinkel aan huis. Ik wil mijn schuur gebruiken als opslag. Mag dat? Of: Ik ben op zoek naar een kavel van minstens 7.000 m2. Hebben jullie dat soort kavels op industrieterreinen?"

Op www.omgevingsweb.nl zijn meer details en de volledige ranglijst nalezen

advertentie
advertentie